• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Super deal ύψους 13,1 δισ. δολαρίων: Η Bristol-Myers εξαγοράζει την MyoKardia

    • Bloomberg


    Η Bristol-Myers Squibb Co. θα εξαγοράσει τη MyoKardia Inc. έναντι 13,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά, με στόχο να επεκτείνει τα προϊόντα της στα φάρμακα για την καρδιά.

    Ειδικότερα, η Bristol-Myers θα πληρώσει 225 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή premium 61% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

    Η μετοχή της MyoKardia σημείωσε άνοδο 59% στις ΗΠΑ κατά την προσυνεδρίαση.

    Με την κίνηση αυτή η Bristol-Myers αποκτά πρόσβαση στο βασικό προϊόν mavacamten της MyoKardia, ένα πειραματικό φάρμακο που αντιμετωπίζει την αποφρακτική υπερτροφική καρδιομυοπάθεια. Η επέκταση της σειράς φαρμάκων για την καρδιά από την Bristol-Myers θα την βοηθήσει να διαφοροποιηθεί πέρα από την ογκολογία, σε έναν τομέα στο οποίο έχει επικεντρωθεί μεγάλο μέρος της βιομηχανίας φαρμάκων τα τελευταία χρόνια.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η εταιρεία θα ζητήσει έγκριση του mavacamten, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Bristol-Myers σχεδιάζει να διερευνήσει και άλλες χρήσεις του φαρμάκου και αναπτύξει επιπλέον πειραματικούς συνδυασμούς από τη MyoKardia.

    Η υπερτροφική καρδιομυοπάθεια είναι μια χρόνια κατάσταση κατά την οποία ο καρδιακός μυς γίνεται ασυνήθιστα παχύς, καθιστώντας πιο δύσκολο για το όργανο να αντλεί αίμα. Εκτιμάται ότι επηρεάζει περίπου ένα στα 500 άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Η Bristol-Myers είπε ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά και δανεισμό.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ