• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στις αυστριακές Άλπεις η πρώτη «ανοσία αγέλης» έναντι του κορονοϊού


    Το χειμερινό θέρετρο του Ισγκλ στις αυστριακές Άλπεις, μία από τις πρώτες εστίες διασποράς του κορονοϊού στην Ευρώπη, είναι πιθανό να έχει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο, με το 42% των κατοίκων να παρουσιάζουν ενδείξεις αντισωμάτων.
    Η διασπορά του ιού στο Ισγκλ, ως ποσοστό του πληθυσμού, είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στην επιστημονική βιβλιογραφία, σύμφωνα με την επικεφαλής ιολόγο του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ινσμπρουκ που ηγήθηκε της μελέτης. Όπως σημείωσε, δεν αποκλείεται να υπάρχουν περιοχές και με υψηλότερα ποσοστά, αλλά καμία δεν έχει παρατηρηθεί υπό επιστημονικές συνθήκες.

    Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δείγματα αίματος από 1.473 άτομα, σχεδόν το 80% των κατοίκων του Ισγκλ, για μία εβδομάδα, μέχρι τις 27 Απριλίου. Ο αριθμός των ατόμων που βγήκαν θετικοί στο τεστ των αντισωμάτων, τα οποία αυξάνονται μετά τη μόλυνση, ήταν έξι φορές υψηλότερος από των ατόμων που έχουν βγει θετικοί σε τεστ για τον ίδιο τον ιό.

    Τα πιο συχνά συμπτώματα που καταγράφηκαν από τους ασθενείς ήταν η απώλεια των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης, ο πυρετός και ο βήχας.



    ΣΧΟΛΙΑ