• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    SkyBridge Capital: Γιατί η τιμή του χρυσού μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.200 δολάρια

    • Bloomberg

    Troy Gayeski, SkyBridge Capital


    Το ράλι της τιμής του χρυσού θα συνεχιστεί λόγω της “μαζικής υποτίμησης νομισμάτων” και των προσδοκιών για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων SkyBridge Capital, η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο, αφού το είχε εγκαταλείψει το 2011.

    “Όταν σκέφτεστε την υποτίμηση νομισμάτων, το ερώτημα είναι έναντι ποιου περιουσιακού στοιχείου θα εξασθενίσει το δολάριο και, όταν κοιτάξετε γύρω σας διεθνώς, δύσκολα θα βρείτε άλλες εναλλακτικές στα νομίσματα”, δήλωσε ο Troy Gayeski, επικεφαλής επενδύσεων και διαχειριστής χαρτοφυλακίων.”Έτσι, ο χρυσός είναι προφανώς ένα φυσικό εναλλακτικό νόμισμα”.

    Gold seen rising amid `massive currency debasement,' SkyBridge's Gayeski says

    Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από τις 2.000 δολάρια ανά ουγγιά νωρίτερα αυτό το μήνα -αν και οι τιμές έχουν υποχωρήσει από τότε- καθώς οι κεντρικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Fed έδωσαν τεράστια κίνητρα για να στηρίξουν τις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία. Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε ότι θα οδηγήσει στη μείωση της αξίας των χαρτονομισμάτων καθώς η προσφορά χρήματος αυξάνεται. Η Goldman Sachs αποκαλεί τον χρυσό το νόμισμα της τελευταίας λύσης και έχει προβλέψει ότι θα καταγράψει περαιτέρω κέρδη.

    Ο χρυσός είναι «αρκετά πλούσιος σε σχέση με το πετρέλαιο ή άλλα εμπορεύματα, αλλά αυτό δεν έχει αποτιμηθεί σε σχέση με την αύξηση της προσφοράς χρήματος από την προηγούμενη κορυφή που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο 2011″,  δήλωσε ο Gayeski σε συνέντευξή του. “Δεν θα μας εκπλήξει αν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, η τιμή του είναι περίπου 2.100 έως 2.200 δολάρια”.

    Key Speakers At The 2019 SALT Conference
    Troy Gayeski

    Η spot τιμή του χρυσού κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στα 2.075,47 δολάρια ανά ουγγιά στις 7 Αυγούστου καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε και τα πραγματικά επιτόκια υποχώρησαν κάτω από το μηδέν. Την Πέμπτη ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 1.950 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο σχεδόν 29% από τις αρχές του έτους.

    Τελικά, ο οδηγός ανόδου για τον χρυσό θα είναι “να σημειωθεί τεράστια υποτίμηση νομισμάτων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Gayeski.

    Η SkyBridge, η οποία διαχειρίζεται 7,35 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει περίπου 3% έκθεση στον χρυσό, με την πλειονότητα των θέσεων να έχουν ληφθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Τα κύρια ανοίγματα της εταιρείας αφορούν στρατηγικές δημιουργίας ταμειακών ροών στις ΗΠΑ που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία.

    Παρόλο που ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών για δημοσιονομικά κίνητρα δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, η Fed έχει ήδη διογκώσει τον ισολογισμό της κατά περίπου 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, με τη Goldman να προειδοποιεί ότι η πολιτική των ΗΠΑ προκαλεί φόβους υποτίμησης.

    Η Fed πιθανότατα θα αυξήσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων ενώ αναμένεται να υπάρξουν και περισσότερα φορολογικά κίνητρα, σύμφωνα με τον Gayeski. «Όλα αυτά συνηγορούν στη συνέχιση της ανόδου του χρυσού, που θα πυροδοτηθεί και πάλι κυρίως από την αύξηση της προσφοράς χρήματος και την υποτίμηση του δολαρίου, σε αντίθεση με τους πραγματικούς φόβους για τον πληθωρισμό», επισήμανε.



    ΣΧΟΛΙΑ