• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Συσσώρευση της τιμής του πετρελαίου στα 61 δολάρια/βαρέλι

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Πέριξ των 61 δολαρίων ανά βαρέλι κινείται, για δεύτερη ημέρα, η τιμή του πετρελαίου, μετά το μεγαλύτερο ανοδικό σερί σε περίοδο σχεδόν δύο μηνών, καθώς οι traders έλαβαν υπόψη τους τα αρνητικά σημάδια της διόγκωσης των αποθεμάτων καυσίμων των ΗΠΑ σε σχέση με τη μείωση των εγχώριων αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

    Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη σημείωσαν οριακή μεταβολή. Τα επίσημα στοιχεία για τις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης, ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης παρουσίασαν αύξηση την περασμένη εβδομάδα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση.

    Αντιθέτως, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στη χώρα μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου, εικόνα αντιφατική σε σχέση με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

    WTI hovers near $61 after the longest rising streak in almost two months

    Το αργό πετρέλαιο κέρδισε πάνω από 10% αυτόν το μήνα μετά από συμφωνία του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του, για βαθύτερες, από τις αναμενόμενες περικοπές στην παραγωγή και τα θετικά σημάδια από την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, συμβάλλοντας στη μείωση του αποθέματος, δήλωσε η Energy Information Administration (EIA).

    «Η αγορά εισέρχεται σε εορταστική περίοδο», ανέφερε ο αναλυτής της PVM Oil Associates, Tamas Varga, σε έκθεσή του. Τα στοιχεία της EIA δεν ήταν «απροσδόκητα διογκωμένα αλλά ήταν πολύ πιο θετικά από τα δεδομένα του American Petroleum Institute που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο βράδυ», ανέφερε.

    Τα συμβόλαια West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου, τα οποία λήγουν την Πέμπτη, υποχώρησαν κατά 14 σεντς, στα 60,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στις 8:30 π.μ. τοπική ώρα. Το πιο δραστήριο συμβόλαια ήταν του Φεβρουαρίου, που υποχώρησε κατά 8 σεντς, στα 60,77 δολάρια.

    Τα συμβόλαια Brent, για παράδοση τον Φεβρουάριο, υποχώρησαν κατά 7 σεντς, στα 66,10 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE Futures Europe του Λονδίνου και διαπραγματεύθηκε με premium 5,36 δολάρια σε σχέση με το συμβόλαιο WTI  του ίδιου μήνα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ