• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σεισμός στην Τουρκία: Επίδομα 500 ευρώ στις οικογένειες που επλήγησαν δίνει ο Ερντογάν

    • Bloomberg
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την ανοικοδόμηση των κτιρίων  στις δέκα πόλεις που επλήγησαν από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας αλλά και επίδομα περίπου 500 ευρώ (10.000 τουρκικών λιρών), εξήγγειλε ο Ρετζιπ Ταγίπ Ερντογαν, πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Καχραμανμάρας.

    «Στοχεύουμε να ανοικοδομήσουμε τα σπίτια στην Καχραμανμάρας και σε άλλες εννέα επαρχίες μέσα σε ένα χρόνο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν κάποιος προτιμά να μην μείνει σε σκηνές, μπορούμε να τον μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία στην Αλάνια, τη Μερσίνα και την Αττάλεια, στις ακτές της Μεσογείου».

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι έχει κινητοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τους διαδοχικούς και ισχυρούς σεισμούς που έχουν πλήξει τη χώρα, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει σχεδόν τους 10.000 ανθρώπους.

    Το μέγεθος της καταστροφής παραμένει άγνωστο, όμως σύμφωνα με το Bloomberg Economics, οι δημόσιες δαπάνες για τη διαχείριση της καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης και της ανοικοδόμησης των κτιρίων που κατέρρευσαν, θα μπορούσαν να αντιστοιχούν στο 5,5 του ΑΕΠ της χώρας.

    «Είχαμε κάποιες δυσκολίες την πρώτη μέρα, αλλά έχουμε πλέον τον έλεγχο της κατάστασης», ανέφερε ο Ερντογάν, ο οποίος μία ημέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό κήρυξε τις επαρχίες που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια που αφορούν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις ζημιές στις υποδομές και πως βασικές προμήθειες αλλά και δοχεία αερίου τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για θέρμανση είναι καθ’ οδόν.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ερντογάν λειτουργεί με την προϋπόθεση ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 14 Μαΐου, όπως είναι προγραμματισμένο, παρά τις προκλήσεις που έχουν προκύψει.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική αποστολή ανέσυρε ζωντανούς έναν άνδρα και δύο κορίτσια



    ΣΧΟΛΙΑ