• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Συμμαχία-έκπληξη Σαουίρις-Fortress για την αγορά της Αστον Βίλα

    • Bloomberg


    Σε συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στην Αστον Βίλα κατέληξαν ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Νασεφ Σαουίρις (Nassef Sawiris), αδελφός του Ναγκίμπ Σαουίρις, και ο συνιδρυτής της Fortress Investment Group Γουές Ιντενς (Wes Edens). Σύμφωνα με πληροφορίες, η «συμμαχία» Sawiris – Edens, NSWE, θα αποκτήσει το 55% της ομάδας έναντι του ποσού των 30 εκατ. στερλινών (39 εκατ. δολαρίων).

    Σημειώνεται ότι αυτήν τη στιγμή οι περισσότερες μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Βρετανίας έχουν αγοραστεί από ξένους. Η Τσέλσι εξαγοράστηκε από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομαν Αμπράμοβιτς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερ και η Λίβερπουλ από τους ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ Boston Red Sox. Άλλωστε και η ίδια η Αστον Βίλα πέρασε από αμερικανικά σε κινέζικα χέρια το 2016.

    Aston Villa

    Ο Σαουίρις, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 6,9 δισ. δολάρια, έχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις στην γερμανική Adidas, στην τσιμεντοβιομηχανία LafargeHolcim, αλλά και στην εταιρεία αζωτούχων λιπασμάτων OCI.

    Ο Ίντενς, από την πλευρά του, είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Milwaukee Bucks.



    ΣΧΟΛΙΑ