• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ryanair: Κόβει στο 40% τα δρομολόγια λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας

    • NewsRoom

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    Μειώνει το χειμερινό πρόγραμμα αλλά και την παρουσία της σε πολλές χώρες η Ryanair, λόγω των αυστηρών περιορισμών στα ταξίδια που έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην Ευρώπη.

    Η τιμή της μετοχής του ιρλανδικού low cost αερομεταφορέα υποχώρησε μετά τις δηλώσεις της διοίκησης ότι σκοπεύει να λειτουργήσει περίπου στο 40% της χειμερινής κίνησης πέρυσι, ενώ αρχικά υπολόγιζε ότι θα λειτουργήσει στο 60%. Η Ryanair θα μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών που πραγματοποιούν πτήσεις σε Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βιέννη για τη χειμερινή σεζόν, μετά την ραγδαία πτώση των κρατήσεων για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

    Το νέο κύμα αυξημένων κρουσμάτων λόγω Covid-19 κόβει τις ελπίδες στις αεροπορικές.

    Οι ανταγωνιστές της Ryanair, όπως η EasyJet και η Wizz Air προσπαθούν επίσης να διατηρήσουν ρευστότητα και να φτάσουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Η EasyJet με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία για πτήσεις low cost, σχεδιάζει να πετάξει μόνο το 25% του δυναμικού της για το τέταρτο τρίμηνο. Η Wizz, η Νο. 3 και με μεγάλο μερίδιο του δικτύου της στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ότι θα πετάξει το 50% της προσφοράς της αυτόν τον μήνα, και πιθανότατα θα διατηρήσει αυτό το επίπεδο μέχρι το χειμώνα, εάν δεν μειωθούν τα ταξίδια.

    Η μετοχή Ryanair κατέγραψε πτώση 4,1% ενώ επίσης πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των EasyJet, Wizz και Deutsche Lufthansa και IAG .

    Τον Αύγουστο, η Ryanair μείωσε τα δρομολόγια της για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η EasyJet δήλωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τις ιταλικές βάσεις στη Βενετία και τη Νάπολη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ