• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Richemont: Νέα κίνηση στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου – Τι σχεδιάζει για την Yoox Net-A-Porter

    • Bloomberg
    Richemont: Νέα κίνηση στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου - Τι σχεδιάζει για την Yoox Net-A-Porter

    Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert


    Ο όμιλος πολυτελών ειδών Richemont αλλάζει στρατηγική στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και ετοιμάζεται να παραχωρήσει τον έλεγχο της πλατφόρμας online πωλήσεων Yoox Net-A-Porter μέσω συμφωνίας με την Farfetch, ειδικό στις διαδικτυακές αγορές.

    Η κίνηση ακολουθεί μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Dan Loeb απέκτησε μερίδιο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Cartier. Οι μετοχές της Richemont σημείωσαν άνοδο έως και 9,1% την Παρασκευή, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης κέρδη πρώτου εξαμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Farfetch, εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών πολυτελείας με έδρα το Λονδίνο, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά ενός μειοψηφικού μεριδίου της Yoox Net-a-Porter (YNAP), δήλωσε την Παρασκευή η Richemont. Ο στόχος είναι η YNAP, να αποτελέσει μια ουδέτερη πλατφόρμα χωρίς μέτοχο πλειοψηφίας. Θα προσκληθούν και άλλοι επενδυτές να συμμετάσχουν επίσης, είπε η ιδιοκτήτρια της Vacheron Constantin.

    Οι ανταγωνιστές εμφανίζονται απρόθυμοι να ενταχθούν στην Yoox Net-a-Porter δεδομένου ότι η πλατφόρμα ελέγχεται από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Ο CFO, Burkhart Grund, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες και με άλλους πιθανούς επενδυτές εκτός από τη Farfetch και ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert τόνισε ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή να πουλήσει μερίδια σε ανταγωνιστές.

    Σύμφωνα με τον Grund κάθε μέτοχος θα πρέπει να έχει λιγότερο από 50% των δικαιωμάτων ψήφου της YNAP.

    Τα σενάρια

    Η Richemont έχει ήδη αγοράσει ένα μερίδιο στην κινεζική επιχείρηση της Farfetch. Πέρυσι, όταν ανακοινώθηκε αυτή η συμφωνία, ο αναλυτής της Sanford C. Bernstein, Luca Solca, δήλωσε ότι η συμμαχία θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος της Richemont να αποχωριστεί το YNAP και να την συγχωνεύσει με τη Farfetch ή να την πουλήσει στον κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding.

    Η ελβετική κατασκευάστρια ειδών πολυτελείας δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε τα brands της να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων της Farfetch.

    Ξεχωριστά, ο Rupert είπε ότι η Richemont έχει κάνει μια «ξεκάθαρη δήλωση» ότι δεν είναι προς πώληση και ότι δεν ενδιαφέρεται για συγχωνεύσεις. Οι αναλυτές εικάζουν ότι η ελβετική εταιρεία θα ήταν καλός συνεργάτης για τον ιδιοκτήτη της Gucci, Kering SA.

    Η Richemont ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,95 δισεκατομμύρια ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια) το εξάμηνο έως τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,49 δισ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ