• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ράλι των ελληνικών ομολόγων – Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση στα 10ετή

    • Bloomberg
    ομόλογα


    Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

    Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν έξι μονάδες βάσης στο 0,881%, πέφτοντας κάτω από ένα προηγούμενο χαμηλό του Φεβρουάριου, πριν από την κορύφωση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία στην Ευρώπη. Έκτοτε, το ελληνικό χρέος έχει καταστεί επιλέξιμο για τις αγορές της ΕΚΤ και η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ.

    Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στην περιφέρεια της Ευρώπης που έχει υπεραποδώσει μετά την κρίση του κορονοϊού. Τα ομόλογα της Ιταλίας πλησιάζουν επίσης σε επίπεδα ρεκόρ.

    Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι το δημόσιο χρέος προς το ΑΕΠ θα είναι κοντά στο 200% για το 2020 πριν μειωθεί ξανά το 2021. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα βλέπει αύξηση έως και 7,5% το 2021 μετά από απότομη πτώση 8,2% φέτος, κυρίως λόγω της προβλεπόμενης αύξησης των επενδύσεων κατά 30,4%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ