• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Προειδοποίηση-σοκ από κορυφαίο hedge fund manager: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα 300 δολ./βαρέλι

    • Bloomberg


    Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 300 δολάρια/βαρέλι, αν οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου δεν προχωρήσουν σε επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής, προειδοποιεί ένας από τους πιο εξέχοντες διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου για το πετρέλαιο, ο Pierre Andurand.

    Όπως επισήμανε ο ίδιος, με πολλαπλές αναρτήσεις του στο Twitter, η ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει στον κλάδο η διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων περιορίζει τις επενδύσεις σε νέα project, με κίνδυνο ο φόβος αυτός να προκαλέσει το μεγαλύτερο σοκ που έχει υπάρξει ποτέ σε ό,τι αφορά την προσφορά.

    Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου στα 300 δολάρια/βαρέλι σε λίγα χρόνια.

    Την ίδια ώρα, ο Andurand, ο οποίος κρατά και τα ηνία της Andurand Capital Management LLP, εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων που επικεντρώνεται στο πετρέλαιο, υποστηρίζει ότι, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου σε τριψήφια νούμερα δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά την αύξηση της ζήτησης για τον «μαύρο χρυσό».

    «Το πετρέλαιο στα 100 δολάρια/βαρέλι δεν θα σκοτώσει την οικονομία», έγραψε. Και συμπλήρωσε ότι στην πραγματικότητα η τιμή του πετρελαίου πρέπει να φτάσει στα 100 δολάρια/βαρέλι προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις εκτός ΗΠΑ.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ