• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πόσο κοστίζει η ηρεμία σου αν ανήκεις στο 0,01% του πληθυσμού της Γης;


    Κάθε μα κάθε Αύγουστο, εκατομμύρια άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να φύγουν για διακοπές. Ελέγχουν ηλεκτρικές συσκευές, ασφαλίζουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες, διπλοκλειδώνουν τις πόρτες. Για όσους ανήκουν, όμως, στο 0,01% του πληθυσμού του πλανήτη που δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά του, το άγχος είναι κάπως μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί πρέπει επίσης να κρύψουν ρολόγια, κοσμήματα, έργα Τέχνης και ό,τι άλλο σπάνιο έχουν στην κατοχή τους. Και σε αυτήν την περίπτωση, το στρώμα μάλλον δεν είναι το κατάλληλο μέρος…

    Σε αυτήν την περίπτωση, το «κλειδί» της ηρεμίας τους κρύβεται στο… χρηματοκιβώτιο. Το οποίο, μάλιστα, πολλές φορές δεν αρκεί να είναι μόνο ασφαλές, αλλά και πολυτελές, αντίστοιχο των περιουσιακών στοιχείων που καλείται να προστατέψει. Και πιθανώς γερμανικής τεχνολογίας, αφού η κορυφαία εταιρεία στον συγκεκριμένο τομέα είναι γερμανική: τα χρηματοκιβώτια της Buben & Zorweg έχουν την υψηλότερη πιστοποίηση στον κόσμο, επενδύσεις από βελούδο και δέρμα nappa και διατίθενται σε άπειρα χρώματα.

    Ποιος επενδύει σε ένα τέτοιο χρηματοκιβώτιο; Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, κάποιος που έχει διαθέσιμο εισόδημα γύρω στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

    Πόσο κοστίζει ένα τέτοιο χρηματοκιβώτιο; Μέχρι 263.800 δολάρια (περίπου 233.100 ευρώ) αν πρόκειται για το μοντέλο Solitaire Vision, ένα από τα καλύτερα βασικά μοντέλα της εταιρείας, με αλεξίσφαιρες πόρτες και κρύσταλλα-καθρέφτη, τα οποία, όμως, χάνουν το εφέ του καθρέφτη με ένα πάτημα στο τηλεχειριστήριο που σου επιτρέπει να δεις άμεσα τι κρύβεται μέσα.

    Και πέραν των άπειρων μηχανισμών ασφαλείας, ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει επίσης φιάλες κρασί ή για να λειτουργεί ένα τμήμα του ως υγραντήρας.

    Επιπλέον, ένα ενσωματωμένο ηχοσύστημα μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σου μέσω Bluetooth, αν θες να το χρησιμοποιείς και σαν, ακριβό μεν διασκεδαστικό δε, σύστημα ψυχαγωγίας.

    Και οι δυνατότητες προσαρμογής είναι αμέτρητες… Αρκεί, φυσικά, να ανήκεις σε αυτό το περίφημο 0,01%…

     



    ΣΧΟΛΙΑ