• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς οι μεγιστάνες της τεχνολογίας έχασαν 44 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

    • Bloomberg


    Το ανοδικό σερί που απέφερε θεαματικά κέρδη στους μεγιστάνες της τεχνολογίας έλαβε τέλος στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

    Οι δέκα άνθρωποι του κλάδου της τεχνολογίας έχασαν συνολικά 44 δισ. δολάρια καθώς οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών λόγω της ανησυχίαw των επενδυτών για τις “φουσκωμένες” αποτιμήσεις.

    Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, με απώλειες 9 δισ. δολαρίων καθώς οι μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψαν τις περισσότερες απώλειες από τον Ιούνιο. Η καθαρή αξία της περιουσίας του Ελον Μασκ μειώθηκε κατά 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια με την μετοχή της Tesla να διολισθαίνει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Η αλλαγή πλεύσης υπογραμμίζει την εφήμερη φύση του πλούτου που προέρχεται από μετοχές, ιδιαίτερα σε μία αγορά που μερικές φορές δείχνει να κινείται αντίθετα από την οικονομική πραγματικότητα.

    Ακόμη και όταν η πανδημία προκάλεσε σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες παγκοσμίως, συρρικνώνοντας τις θέσεις εργασίας και επιδεινώνοντας την πείνα σε πολλά μέρη, ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου συνέχισαν να κερδίζουν υπερβολικά ποσά, βλέποντας τις περιουσίες τους να μεγαλώνουν.

    Tech Tarnished

    Τόσο ο Μασκ όσο και ο Ζούκερμπεργκ έγιναν πολυδισεκατομμυριούχοι, με τις περιουσίες τους να αυξάνονται πάνω από 4 δισ. δολάρια ημερησίως λόγω της εκτόξευσης των μετοχών της Tesla και της Facebook Inc. Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε επίσης πολυδισεκατομμυριούχος, ενώ η πρώην σύζυγος του Μακένζι Σκοτ, κέρδισε για λίγο τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας του κόσμου.

    Οι επενδυτές έχουν συσσωρεύσει μετοχές του κλάδου τεχνολογίας φέτος, καθώς τα προϊόντα των συγκεκριμένων εταιρειών ωφελήθηκαν από τα lockdowns και τη στροφή των καταναλωτών στο διαδίκτυο.

    Ακόμα και μετά την πτώσης της Πέμπτης, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν προσθέσει συνολικά στις περιουσίες τους 830 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index.

    Ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ο Μπέζος, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 83 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Mασκ, του οποίου η περιουσία έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ