• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πογκρόμ κατασχέσεων στο Λονδίνο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    • Bloomberg

    Aerial panoramic cityscape view of London and the River Thames, England, United Kingdom


    Περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 6 εκατ. στερλινών (7,8 εκατ. δολαρίων) κατάσχεσαν οι ελεγκτές της αρμόδιας για το ξέπλυμα χρήματος υπηρεσίας στη Βρετανία. Μεταξύ αυτών, η υπηρεσία κατάσχεσε μία Bentley, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο, από τρεις κατηγορούμενους που φέρονται να χρησιμοποιούσαν ένα παγκόσμιο δίκτυο από λογαριασμούς για να αποκρύπτουν τον πλούτο τους.

    Είναι πιθανό ότι «κεφάλαια που υπεξαιρέθηκαν από το ρωσικό κράτος ή από απάτες που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρασαν μέσω αυτών των εταιρειών», ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, αναφερόμενη σε εταιρείες που έχουν συσταθεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Κροατία, οι Σεϋχέλλες και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι.

    Το δίκτυο των περισσότερων από εκατό τραπεζικών λογαριασμών αποκαλύφθηκε μετά από οκταετή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν περίπου 100.000 οικονομικές συναλλαγές.

    Στην Κροατία, δύο πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρείας που εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχονται για πιθανή συμμετοχή σε οικονομικές παρατυπίες στον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Dinamo Zagreb, σύμφωνα με τη δήλωση.

    Έντεκα περιουσιακά στοιχεία θα πωληθούν, όπως το White Horse Hotel and Brasserie στο Romsey, κοντά στο Southampton, στη νοτιοδυτική ακτή της Βρετανίας, και μία Bentley Mulsanne αξίας 100.000 στερλινών.

    Με βάση δικαστική συμφωνία, οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν να παραδώσουν τα περιουσιακά στοιχεία για να αποφύγουν τη δίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ