• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιες εταιρίες είναι υποψήφιες για M&A

    • Bloomberg

    Aeroports de paris


    Η ITV Plc κατεγράφη για δεύτερη χρονιά στον κατάλογο των πιθανότερων ευρωπαϊκών στόχων προς εξαγορά, δείχνοντας ότι οι προσδοκίες μιας εξαγοράς δεν έχουν ξεθωριάσει μετά από ένα δύσκολο 2017. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας εμφανίστηκε στις επτά από τις συνολικά είκοσι λίστες των ενδιαφερομένων για συγχωνεύσεις και εξαγορές που κατάρτισαν έμποροι, αναλυτές και διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων (M&A), οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, σύμφωνα με την έρευνα  που έκανε το Bloomberg. Αυτό, έθεσε την ITV Plc στην κορυφή της κατάταξης, μαζί με την Aeroports de Paris.

    Η έρευνα για τις προσφορές της ITV υποστηρίχθηκε από την παρουσία της αμερικανικής εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης Liberty Global Inc. ως του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας. Ο τηλεοπτικός οργανισμός είναι έτοιμος για κάθε πιθανή προσφορά, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Ian Griffiths , όταν ρωτήθηκε αν η Liberty του John Malone μπορεί να κάνει μια κίνηση. Η μετοχή κέρδισε έκτοτε περίπου 10%, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, περίπου.

    Η Aeroports de Paris, που ανήκουν κατά κύριο λόγο στο γαλλικό κράτος, είναι επίσης μια από τις αγαπημένες εταιρείες της M&A. Ένας Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη αποφασίσει εάν θα ιδιωτικοποιήσει την Aeroports de Paris, αλλά πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πώληση αερολιμένων δεν πρέπει να βλάψει την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM Group. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Vinci SA Xavier Huillard δήλωσε ότι η εταιρεία του δυνητικά ενδιαφέρεται για τον αερομεταφορέα.



    ΣΧΟΛΙΑ