• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες με το βλέμμα στα αποθέματα

    • Bloomberg


    Πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο των εκτιμήσεων για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα οι επενδυτές απομακρύνονται από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου λόγω της ανησυχίας για το όριο του χρέους της Αμερικής.

    Το West Texas Intermediate σημείωσε πτώση 1,9%, μετά την υποχώρηση του αργά την Τρίτη, καθώς δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η πρώτη αύξηση των αποθεμάτων σε εθνικό επίπεδο σε οκτώ εβδομάδες, εάν επιβεβαιωθεί το νούμερο από τα κυβερνητικά στοιχεία, αργότερα την Τετάρτη.

    Brent falls after a report shows rising U.S. inventories

    Η πτώση του πετρελαίου διακόπτει το προηγούμενο ράλι ανόδου που πυροδότησαν οι ενδείξεις ότι η παγκόσμια αγορά περιορίζεται καθώς η ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία, αλλά και τα ισχυρά κέρδη του φυσικού αερίου.

    Η τιμή του Brent βρέθηκε πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε τρία χρόνια, πριν απωλέσει τα κέρδη.

    Ενώ υπάρχει μια παύση προς το παρόν, “οι τιμές του πετρελαίου θα εξακολουθήσουν να στηρίζονται και να ανεβαίνουν”, δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος στην Oversea-Chinese Banking στη Σιγκαπούρη. «Τα αποθέματα, ειδικά στις ΗΠΑ, είναι ακόμα αρκετά σφιχτά. Εάν τα παγκόσμια αποθέματα εξαντληθούν περαιτέρω, μπορούμε να δούμε το Brent να ανεβαίνει ακόμη υψηλότερα, προς τα 85 δολάρια”, εκτίμησε.

    Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε χθες μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ξεμείνει από ρευστότητα κοντά στις 18 Οκτωβρίου εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του πλαφόν στο χρέος. Τυχόν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να οδηγήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε αδυναμία να χρηματοδοτήσει τις λειτουργίες της και να εξυπηρετήσει τα δάνεια της.

    Οι τιμές των συμβολαίων

    Τα συμβόλαια Νοεμβρίου του WTI υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 1,9%, στα 73,85 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Τα συμβόλαια Νοεμβρίου του brent σημείωναν πτώση 1,8%, στα 77,70 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE.

    Σημειώνεται ότι την Τρίτη η τιμή του αργού έφτασε μέχρι τα 80,75 δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ