• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Αύξηση τιμών και σχετικά σύντομα βλέπει η Goldman Sachs

    • Bloomberg
    Goldman Sachs

    Goldman Sachs


    «Βίαιο rebalancing» στην πετρελαϊκή αγορά βλέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Goldman Sachs, καθώς η ραγδαία πλήρωση των διαθέσιμων χώρων αποθήκευσης θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις παραγωγής και υψηλότερες τιμές.

    Η μεταβλητότητα των τιμών θα διατηρηθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τις επόμενες εβδομάδες, έγραφε σε σημείωμά της η Goldman, μετά τη βουτιά της τιμής του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κάτω από το μηδέν, για πρώτη φορά στην Ιστορία, πριν από τη λήξη, σήμερα, του συμβολαίου για παράδοση τον Μάιο.

    Αν και η πτώση στα συμβόλαια του Ιουνίου τη Δευτέρα δεν ήταν το ίδιο δραματική, τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να δούμε πτωτικές πιέσεις στην τιμή του «μαύρου χρυσού» και για παράδοση τον Ιούνιο, καθώς γεμίζουν οι δεξαμενές, με αποτέλεσμα να φεύγουν τρομαγμένοι από την αγορά οι μικροεπενδυτές.

    «Με τον αποθηκευτικό χώρο που έχει μείνει άδειος να είναι τελικά πεπερασμένος, η παραγωγή θα πρέπει σύντομα να μειωθεί σημαντικά για να επανέλθει σε ισορροπία η αγορά, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για αύξηση των τιμών» μόλις ανακάμψει η ζήτηση, σημειώνουν στο ενημερωτικό τους, στις 20 Απριλίου, οι αναλυτές της τράπεζας.

    Αυτό για να συμβεί είναι θέμα εβδομάδων, όχι μηνών, καθώς η αγορά θα αναγκαστεί πιθανότατα να ξαναβρεί την ισορροπία της πριν από τον Ιούνιο, σημειώνουν

    Η τιμή του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate – WTI) για τον Μάιο έφτασε να υποχωρεί τη Δευτέρα μέχρι και στα -40,32 δολάρια ανά βαρέλι.

    Οι αρνητικές τιμές δείχνουν πως οι κάτοχοι των εν λόγω συμβολαίων είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να βγουν από τις long θέσεις τους πριν από τη λήξη τους και να μην αναγκαστούν να παραλάβουν πετρέλαιο τον ερχόμενο μήνα, ανέφερε η Goldman.

    Οι δεξαμενές στο Κάσινγκ είναι πιθανό να έχουν γεμίσει μέχρι πάνω μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, προσέθετε.



    ΣΧΟΛΙΑ