• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Σολτς ετοιμάζεται να ορκιστεί, καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού παίρνει σάρκα και οστά

    • Bloomberg
    Γερμανία

    Όλαφ Σολτς


    Σάρκα και οστά παίρνει σιγά σιγά η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Γερμανία με καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς.

    Η κατανομή των υπουργείων φαίνεται ότι έχει προχωρήσει, σύμφωνα με προκαταρκτική λίστα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

    Ο Κρίστιαν Λίντνερ -ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών- «κλειδώνει» στην θέση του υπουργού Οικονομικών, όπως φαινόταν από την αρχή.

    Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ -ένας από τους δύο ηγέτες των Πρασίνων- θα αναλάβει ρόλο «υπερ-υπουργού» με αρμοδιότητα την οικονομία, την κλιματική προστασία και την ενεργειακή μετάβαση.

    Και οι δύο θα είναι αντικαγκελάριοι, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο.

    Οι συζητήσεις για τα υπουργεία φαίνεται ότι είναι προχωρημένες, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg. Συνήθως η διαδικασία γίνεται ως εξής: κάθε κόμμα παίρνει από έναν αριθμό υπουργείων και μετά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις αποφασίζονται σε εσωκομματικές διαδικασίες.

    Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, οι συζητήσεις για τα πρόσωπα δεν έχουν ολοκληρωθεί και ίσως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για αλλαγές, πριν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μεταξύ SPD, Πρασίνων και FDP αυτή την εβδομάδα.

    Ο Σολτς φιλοδοξεί να ορκιστεί καγκελάριος την εβδομάδα που ξεκινά από τις 6 Δεκεμβρίου.

    Αξιωματούχοι από τα τρία κόμματα θα έχουν νέα συνάντηση σήμερα, Δευτέρα, για να επιλύσουν τα τελευταία προβλήματα και να επισφραγιστεί η λεπτομερής συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων.

    Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Σολτς χαρακτήρισε τις συνομιλίες «πολύ καλές, πολύ παραγωγικές» και συμπλήρωσε ότι εξελίσσονται ραγδαία.

    «Τα ζητήματα πολιτικής αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, υπάρχουν μερικά καλά κοινά projects, και όλα λειτουργούν σε ανθρώπινο επίπεδο» είπε ο Σολτς σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

    «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, εάν σκοπεύουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση που θα είναι λειτουργική για κάποια χρόνια» είπε ο ίδιος.

    Η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της Γερμανίας

    Διαβάστε ακόμη:

    Μακρόν – Ντράγκι: Μια συμμαχία που φιλοδοξεί να καλύψει το κενό της Μέρκελ

    Γερμανία: Κριτική Μέρκελ στα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού για την πανδημία



    ΣΧΟΛΙΑ