• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Ντεριπάσκα έτοιμος να μεταφέρει μέρος των μετοχών του σε αμερικανικό trust

    • Bloomberg


    Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πρότεινε στην ομάδα του Ρώσου μεγιστάνα Όλεγκ Ντεριπάσκα να μεταβιβάσει ένα μέρος των μετοχών που έχει στον όμιλο En+ Group Plc σε ένα τυφλό τραστ που θα είναι υπό την διεύθυνση αμερικανικής τράπεζας, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα.

    Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, ένας τέτοιος όρος υπάρχει στην τελευταία πρόταση της Ουάσιγκτον για την άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλει στις εταιρείες που ανήκουν στον Ρώσο ολιγάρχη.

    Οι πηγές του Bloomberg δεν αποκαλύπτουν την ονομασία της αμερικανικής τράπεζας επισημαίνοντας ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις που γίνονται έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Ντεριπάσκα, αλλά όπως επισημαίνει δεν υπάρχει σαφήνεια προς το παρόν αν θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

    Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το δημοσίευμα του Bloomberg μετέδωσε ότι ο Όλεγκ Ντεριπάσκα θα μεταβιβάσει μέρος των μετοχών του που έχει στον όμιλο En+ σε αμερικανικό τραστ.

    Τον Αύγουστο η εφημερίδα Financial Times είχε γράψει ότι η εταιρεία En+ είχε παρουσιάσει στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σχέδιο για την άρση των κυρώσεων από την εταιρεία, προτείνοντας να μειωθεί το ποσοστό των μετοχών του Όλεγκ Ντεριπάσκα κατώ του 45% και να μεταβιβαστούν οι μετοχές στην ρωσική τράπεζα VTB η οποία επίσης βρίσκεται υπό καθεστώς κλαδικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Αυτή την στιγμή ο Ρώσος μεγιστάνας έχει υπό τον έλεγχο του το 48,13% της Rusal (εταιρεία αλουμινίου) μέσω της En+ στην οποία κατέχει το 66% των μετοχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Château de la Croë: Ο πύργος του Ωνάση και του Νιάρχου που έριξε τον Αμπράμοβιτς στο στόμα του λύκου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ένας πρώην λαθρέμπορος της Σοβιετικής Ένωσης έγινε ο νέος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έχει δει κανείς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς;



    ΣΧΟΛΙΑ