• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο πρίγκιπας Χάρι διδάσκει… οικολογία

    • Bloomberg

    Πρίγκιπας Χάρι


    Ο πρίγκιπας Χάρι θέλει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο το αν υπάρχει η πιθανότητα οι επόμενες διακοπές σας στο εξωτερικό να… βλάψουν τον πλανήτη!

    Γι’ αυτό και δημιουργεί την πρωτοβουλία βιώσιμου τουρισμού «Travalyst», στόχος της οποίας είναι η στήριξη του τοπικού πληθυσμού, η προστασία της άγριας ζωής, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών καταστροφών και η ελάφρυνση του υπερβολικού τουρισμού.

    Το στοίχημα μεγάλο… Αλλά η Visa, το TripAdvisor, το Booking.com, το Skyscanner και η Ctrip έχουν πειστεί ότι αξίζει.

    «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη ο Δούκας του Σάσεξ.

    «Το να καταφέρουμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους εταιρείες, καταναλωτές και κοινότητες είναι η καλύτερη ευκαιρία μας για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε προορισμούς και οικοσυστήματα έτσι ώστε να υπάρχουν και για τις επόμενες γενιές», εξηγεί. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο μικρός για τους ταξιδιώτες της εποχής μας.

    Πριν από μία γενιά, μία επίσκεψη στη Μαδαγασκάρη ή μία πεζοπορία στα σύνορα του Κιργιστάν θα φάνταζαν αδιανόητα.

    Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο αριθμός των ταξιδιών που πραγματοποιεί ο κόσμος ετησίως έχει διπλασιαστεί από το 2000 και μετά. Επίσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τα ταξίδια για τουρισμό σε χώρες που αποτελούν αναδυόμενες αγορές θα ανέρχονται στο 57% του συνόλου σε 10 χρόνια από σήμερα.

    Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι ο καταναλωτής του σήμερα μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι οι πτήσεις πέρα απ’ τον ωκεανό δεν κάνουν καλό στο περιβάλλον.

    Τους τελευταίους 12 μήνες, 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες που χρησιμοποίησαν το Scyscanner επέλεξαν την πτήση με την χαμηλότερη εκπομπή άνθρακα.

    Ακόμα και οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να αποδέχονται την ιδέα.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Marriott International ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα μπουκάλια μίας χρήσης σε όλες τις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ