• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Bernard Arnault, η Louis Vuitton και η περιουσία των 87 δισ. δολαρίων

    Bernard Arnault, CEO και ιδρυτής της LVMH


    Ο Bernard Arnault, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, είδε την περιουσία του να αυξάνεται περαιτέρω μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσαν οι μετοχές του ομίλου του, LVMH  λόγω των καλύτερων από τις αναμενόμενες πωλήσεων τσαντών και δερμάτινων ειδών της Louis Vuitton.

    Ο Γάλλος, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε πάνω από 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, βρίσκεται πλέον πιο κοντά με τον Bill Gates και τον Warren Buffett στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, με καθαρή αξία άνω των 87 δισ. δολαρίων.

    Οι μετοχές του ομίλου Louis Vuitton σημείωσαν σήμερα άνοδο άνω του 4% και διαπραγματεύονταν στα 342,80 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα εισαγωγής τους στο χρηματιστήριο, τον Οκτώβριο 1989, εκτοξεύοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας κοντά στα 200 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις που εμφάνισε ο κολοσσός των ειδών πολυτελείας το πρώτο τρίμηνο, δείχνουν ότι η στρατηγική που ακολούθησε επιλέγοντας νέους ταλαντούχους σχεδιαστές, όπως ο Virgil Abloh αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα μεγάλα εμπορικά του σήματα.

    Ο Arnault ανεβαίνει σταδιακά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων της Ευρώπης, ξεπερνώντας τον ιδρυτή της Inditex SA, Amancio Ortega και την Francoise Bettencourt Meyers της L’Oreal SA, την πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

    Η άνοδος του Arnault συνεχίζει την τάση που θέλει του πλουσιότερους ανθρώπους της Ευρώπης να προέρχονται από τους κλάδους των ειδών πολυτελείας και καταναλωτικών αγαθών. Στους πλουσιότερους της Γηραιάς Ηπείρου περιλαμβάνονται οι ιδρυτές και κληρονόμοι εταιρειών όπως η Chanel SA, η κατασκευάστρια της Nutella, Ferrero SpA και η EssilorLuxottica SA, ιδιοκτήτης της μάρκας Ray-Ban.

    Οι πωλήσεις της LVMH ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς νέες προτάσεις όπως τα sneakers με το μονόγραμμα του Christian Dior και τα νέα προϊόντα της Louis Vuitton έδωσαν ώθηση στα καταστήματα. Το βασικό τμήμα μόδας και το τμήμα δερμάτινων ειδών σημείωσαν κέρδος 15%.

    Ο ανασχηματισμός της LVMH έχει επικεντρωθεί στα ανδρικά ρούχα, με τον Abloh, ο οποίος πήρε το πηδάλιο του τμήματος ανδρικών ειδών της Louis Vuitton πέρυσι. Στον Christian Dior, ο σχεδιαστής Kim Jones κυκλοφόρησε νέα, μοντέρνα μοντέλα υποδημάτων και υιοθέτησε τη διάσημη σειρά Saddlebag για τους άνδρες.

    Rihanna, Bernard Arnault, Helene Arnault

    Η ανοδική πορεία

    Το επίπεδο ανάπτυξης στη μόδα “θα πρέπει να είναι αρκετό για να στηρίξει την ανοδική πορεία των μετοχών”, γράφει ο Rogerio Fujimori, αναλυτής της RBC Capital Markets σε σημείωμα προς τους πελάτες.

    Ο σχεδιαστής Hedi Slimane, γνωστός για την επιτυχημένη ανάκαμψη του Saint Laurent που ανήκει στον όμιλο Kering, επέστρεψε στην LVMH πέρυσι για να ισχυροποιήσει το εμπορικό σήμα της Celine, με στόχο να προσθέσει ανδρικά ρούχα, υψηλή ραπτική και αρώματα. Η νέα φιλοσοφία του καταστήματος και οι πρώτες συλλογές του, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς unisex, κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Συνολικά, οι πωλήσεις της LVMH για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 11% σε οργανική βάση φτάνοντας στα 12,5 δισ. ευρώ (14,1 δισ. δολάρια), δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Παρίσι την Τετάρτη, μετά το κλείσιμο των χρηματιστηριακών αγορών.

    louis vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ