ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την επιβολή νέων δασμών και στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές ετοιμάζει να ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου, εάν οι συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα μεταξύ των δύο πλευρών καταλήξουν σε αδιέξοδο, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η νέα λίστα θα αφορά προϊόντα στα οποία δεν έχουν επιβληθεί δασμοί μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φτάνει σε αξία τα $257 δισ. με βάση τα στοιχεία από τις εισαγωγές του περασμένου έτους, αναφέρουν στο πρακτορείο δύο πηγές.
Η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο εάν η συνάντηση του Τραμπ με τον Ξι δεν αποφέρει αποτέλεσμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι στο Μπουένος Άιρες τον Νοέμβριο, σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο τις πηγές του.
Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ παραμένει διατεθειμένη να κλιμακώσει την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα, παρά τις διαμαρτυρίες αμερικανικών επιχειρήσεων για το αυξημένο κόστος από τους δασμούς και την αυξημένη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Schnabel: Η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια αν διευρυνθεί το ενεργειακό σοκ
- Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη στο 28,8 η ΝΔ στην αναγωγή – Ποια η δυναμική των κομμάτων Τσίπρα, Καρυστιανού, Σαμαρά
- Τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ το τελευταίο 15ήμερο
- ΙΜΟ: Σχεδόν 1.500 πλοία παραμένουν «εγκλωβισμένα» στον Περσικό Κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.