• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O mr Dogus βάζει τα εστιατόρια Zuma στο χρηματιστήριο

    • Bloomberg

    Zuma London


    Νέες εκπλήξεις ετοιμάζει ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Dogus Holding. O Ferit Sahenk εξετάζει το ενδεχόμενο να διασπάσει την επιχείρηση εστίασης που διαθέτει (spin-off) και να εντάξει ένα μέρος της σε μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με τους ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος. Η εταιρεία επενδύσεων Doghen Holding AS του Sahenk συνεργάζεται με συμβούλους για να εντάξει μερικά από τα εστιατόρια της αλυσίδας Dogus Restaurant Entertainment & Management σε ξεχωριστή μονάδα, δήλωσε σε πηγές, ζητώντας αυτές να μην προσδιοριστούν επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Το spin-off θα περιλαμβάνει το franchise του περίφημου ιαπωνικού εστιατορίου Zuma και του μπριζολάδικου Nusr-Et, γνωστού από τον ιδρυτή του, σεφ Salt Bae, μεταξύ άλλων, είπαν οι πηγές.

    Μόλις ολοκληρωθεί το spin-off, η νέα μονάδα θα μπορούσε να προχωρήσει μέσα σε αυτή τη χρονιά σε ένα ομολογιακό δάνειο σε δολάρια κι αργότερα, σε μια δημόσια εγγραφή στο Λονδίνο το 2019, ανέφεραν οι πηγές. Το «D.ream», όπως είναι γνωστό το εστιατόριο, διαθέτει καταστήματα όπως τα Da Mario, Fenix, Coya, Gina και Gunaydin, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

    “Τα τρόφιμα και τα ποτά είναι ένας τομέας στον οποίο είμαστε πολύ επικεντρωμένοι και αναπτύσσονται γρήγορα”, δήλωσε η Dogus Holding. “Έχουμε διάφορα σχέδια για να υποστηρίξουμε περαιτέρω αυτήν την ανάπτυξη. Το 2018 θα είναι ένα έτος που θα εφαρμόσουμε δράσεις προσανατολισμένες στην ανάπτυξη. Θα κάνουμε πολλή δουλειά στον τομέα των τροφίμων και των ποτών φέτος”.

    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London

     

    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London
    Zuma London

    Zuma London



    ΣΧΟΛΙΑ