• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Morgan Stanley: Βλέπει την τιμή του brent στα 130 δολάρια το τρίτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    δεξαμενή πετρελαίου

    δεξαμενή πετρελαίου


    Η Morgan Stanley αύξησε τις προβλέψεις της για την τιμή του brent στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο κατά 10 δολάρια το βαρέλι, λόγω του μεγαλύτερου από το αναμενόμενο  ελλείμματος προσφοράς που προκαλούν οι εξελίξεις στη Ρωσία και το Ιράν.

    Η τράπεζα αύξησε την εκτίμηση του τρίτου τριμήνου στα 130 δολάρια το βαρέλι και προέβλεψε έλλειμμα προσφοράς περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα που θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με σημείωμα της 21ης ​​Απριλίου.

    Παράλληλα, οι αναλυτές της Morgan Stanley αύξησαν την πρόβλεψή για τις ημερήσιες απώλειες ρωσικής παραγωγής αργού και συμπυκνώματος στα 2 εκατομμύρια βαρέλια, από 1 εκατομμύριο βαρέλια, λόγω του εκτεταμένου μποϊκοτάζ των προϊόντων της Ρωσίας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Ο πόλεμος πλησιάζει τον τρίτο μήνα παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός.

    Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για την τιμή του brent

    Η ρωσική παραγωγή έχει ήδη μειωθεί κατά περίπου 900.000 βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, νωρίτερα από το αναμενόμενο, δήλωσαν αναλυτές της Morgan Stanley, συμπεριλαμβανομένων των Martijn Rats και Amy Sergeant. Η τράπεζα πρόσθεσε ότι υπάρχει «υψηλός κίνδυνος» η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει εμπάργκο εισαγωγής στο ρωσικό αργό.

    Επίσης, η τράπεζα περιόρισε τις εκτιμήσεις για επιστροφή της ιρανικής προμήθειας, επικαλούμενη τις μακρές διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει συμφωνηθεί μια πυρηνική συμφωνία. Οι αρχικές της εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στις ροές κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα από τα μέσα έως το τέλος του 2022, αλλά μείωσε αυτή την πρόβλεψη στα 500.000 βαρέλια την ημέρα. Η πιθανότητα συμφωνίας είναι τώρα 50/50, ανέφερε η τράπεζα.

    Τέλος, η Morgan Stanley μείωσε τις προβλέψεις της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στα 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος από 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    Βραχυπρόθεσμα, η αγορά αντιμετωπίζει τις αρνητικές αναθεωρήσεις του ΑΕΠ, τις επιπτώσεις της πολιτικής Covid Zero της Κίνας και μια μεγάλη αποδέσμευση από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου των ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Reuters: Η Exxon Mobil εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους αποχώρησης από την Ρωσία έως τις 24 Ιουνίου

    Μπέρμποκ: Το Βερολίνο θα τερματίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ