• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Με δωρεάν καφέ, φαγητό και πάσης φύσεως προσφορές ο εμβολιασμός στο Ντουμπάι

    • Bloomberg
    Οδηγίες του FDA και του CDC για τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της covid-19

    Εμβόλια κατά της covid-19


    Από δωρεάν καφέ και φαγητό μέχρι προνομιακές τιμές για μαθήματα οδήγησης και μετακινήσεις με την Uber προσφέρουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στο δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της Covid-19.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Khaleej Times, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν το δεύτερο ταχύτερα εξελισσόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού μετά το Ισραήλ, έχοντας χορηγήσει ήδη 2,67 εκατομμύρια δόσεις, καλύπτοντας σχεδόν το 25% του πληθυσμού.

    Η ανησυχία, ωστόσο, για την εξέλιξη της πανδημίας οδήγησε στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στο Ντουμπάι, το δεύτερο σε μέγεθος εμιράτο της χώρας, που καταγράφει αύξηση κρουσμάτων, μετά το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών και τη χαλάρωση των περιορισμών για τις μετακινήσεις. Χθες, Τετάρτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων, με 3.939 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

    Η ανησυχία για την εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το όριο αποδοχής ενός αρνητικού PCR τεστ για τον κορονοϊό σε τρεις μέρες, από τέσσερις, «ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης» των ταξιδιωτών, ενώ πλέον για να πάει κανείς στο νοσοκομείο πρέπει υποχρεωτικά να έχει κλείσει ραντεβού.



    ΣΧΟΛΙΑ