• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Lufthansa: Συνεργασία με τις τράπεζες για αύξηση κεφαλαίου 3 δισ. ευρώ

    • Bloomberg
    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Η Deutsche Lufthansa επεξεργάζεται με τις τράπεζες ένα σχέδιο αύξησης κεφαλαίου περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια) προκειμένου να αποπληρώσει το πακέτο της κρατικής διάσωσης που έλαβε λόγω της πανδημίας, αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Βloomberg.

    Η χρονική στιγμή και το μέγεθος της αύξησης κεφαλαίου θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ενώ η εταιρεία μπορεί να συγκεντρώσει τα κεφάλαια ακόμα και μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με πηγές.

    Η μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης έλαβε κρατική διάσωση ύψους 9 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, καθώς η πανδημία έβαλε τέλος στην δεκαετή εκρηκτική αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών.

    Η νέα χρηματοδότηση θα παρέχει αρκετή ρευστότητα στην εταιρεία για αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της “σιωπηρής” συμμετοχής του γερμανικού κράτους στο πακέτο, ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Οι πληρωμές των στελεχών και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων της Lufthansa υπόκεινται σε περιορισμούς μέχρι να αποπληρωθεί το ποσό της βοήθειας που έλαβε από το κράτος.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η μετοχή του ομίλου Lufthansa που περιλαμβάνει επίσης τις Swiss, Brussels Airlines και Austrian Airlines, έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους κέρδη 5%.

    Την περασμένη εβδομάδα οι μέτοχοι ενέκριναν μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Η Lufthansa πάντως, είχε τονίσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πλήρες διαθέσιμο ποσό, αλλά αντίθετα, στοχεύει στην «μικρότερη δυνατή» αύξηση.

    Ο αερομεταφορέας εξακολουθεί να χάνει χρήματα λόγω της πανδημίας, καθώς συνεχίζονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παγκοσμίως.

    Η εταιρεία μείωσε τη μηνιαία εκροή μετρητών σε 235 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί στα 200 εκατ. ευρώ το μήνα την τρέχουσα περίοδο, βοηθώντας την να καταγράψει μικρότερη λειτουργική ζημία σε σχέση με την περσινή που ανήλθε στα 5,5 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ