• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Kraft Heinz: Super deal ύψους 3,35 δισ. δολαρίων στον κλάδο τροφίμων

    • Bloomberg


    Η Hormel Foods συμφώνησε να εξαγοράσει το brand των σνακ Planters από την Kraft Heinz έναντι 3,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, ενισχύοντας τη γκάμα των προϊόντων της, καθώς η πανδημία έχει αυξήσει τη ζήτηση για συσκευασμένα τρόφιμα.

    Η συναλλαγή θα παρέχει στην εταιρεία φορολογικό όφελος περίπου 560 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η Hormel σε ανακοίνωση την Πέμπτη.

    Η εξαγορά ενισχύει τον κατάλογο των εμπορικών σημάτων της Hormel, στον οποία περιλαμβάνονται ήδη brands όπως το φυστικοβούτυρο Skippy, τα προϊόντα Spam και τα επώνυμα αλλαντικά της. Ενώ τα συσκευασμένα τρόφιμα έχουν μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα έσοδα της παροχής πρώτων υλών έχουν πληγεί, καθώς τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά ή λειτουργούν με περιορισμένη χωρητικότητα.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Hormel, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg News. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε νέες συμφωνίες μετά από αρκετές εξαγορές που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια.

    Η μετοχή της Hormel σημείωσε οριακή μεταβολή στην έναρξη των συναλλαγών, ενώ της Kraft ενισχύθηκε κατά 1,1%.

    Το Planters είναι το κορυφαίο εμπορικό σήμα της Αμερικής στην κατηγορία ξηρών καρπών, σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor. Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς της υποχώρησε στο 16,2% πέρυσι από 22,9% το 2015. Η εταιρεία είχε καθαρές πωλήσεις περίπου 1 δισ. δολάρια το 2020, δήλωσε η Hormel, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να αναπτύξει το εμπορικό σήμα.

    Για την Kraft Heinz, η οποία δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης που ενορχηστρώθηκε το 2015 από τους Warren Buffett και 3G Capital, η πώληση θα συμβάλει στην απλοποίηση της λειτουργίας της, καθώς ήδη υλοποιεί σχέδιο μείωσης του κόστους.

    Η κατασκευάστρια της κέτσαπ Heinz και των χυμών Capri-Sun συμφώνησε τον Σεπτέμβριο να πουλήσει τo τμήμα τυριών της επιχείρησης σε μία θυγατρική του Groupe Lactalis έναντι 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Kimbal Musk: Ο μικρότερος αδελφός του Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 25,6 εκατ. δολαρίων

    Θύμα της πανδημίας η συνεργασία της Ριάνα με τον όμιλο Louis Vuitton στον χώρο της ένδυσης

    Τα lockdowns έπληξαν την Heineken: Προχωρά σε μείωση 8.000 θέσεων εργασίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ