• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κοντά στο υψηλό οκτώ εβδομάδων παραμένει η τιμή του πετρελαίου

    • Bloomberg
    άντληση πετρελαίου


    Το πετρέλαιο διατηρεί τα κέρδη του και παραμένει κοντά στο υψηλότερο κλείσιμο που έχει καταγράψει τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, λόγω των ενδείξεων για σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια λήξης του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και ενώ η Σαουδική Αραβία προσδιόρισε την αποτίμηση για την αρχική δημόσια προσφορά της Aramco.

    Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη σημείωσαν μικρή μεταβολή στη Νέα Υόρκη μετά την άνοδο κατά 1,7% που κατέγραψαν την Παρασκευή κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Σεπτεμβρίου. Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν με “εποικοδομητικές συζητήσεις” σε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες κάθε πλευράς σχετικά με την συμφωνία της πρώτης φάσης. Η Σαουδική Αραβία θα πουλήσει μόλις το 1,5% των μετοχών της Aramco και έθεσε στόχο αποτίμησης ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως 1,71 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αρχική δημόσια προσφορά.

     

    Progress in trade talks hold oil prices near two-month high

     

    Η τιμή του αργού ενισχύθηκε πάνω από 10% από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο έχουν έρθει πιο κοντά στην επίλυση της εμπορικής τους διαμάχης, η οποία έχει πλήξει την παγκόσμια ζήτηση. Οι short πωλητές μείωσαν τις θέσεις τους στα συμβόλαια WTI κατά 41% την εβδομάδα που έληξε στις 12 Νοεμβρίου, λόγω των προσδοκιών για ανακωχή του εμπορικού πολέμου.

    “Είναι αρκετά σαφές ότι η πλευρά της ζήτησης αποτελεί το κλειδί της εξίσωσης και είναι ξεκάθαρο ότι η ψυχολογία διαμορφώνεται από τον αντίκτυπο που θα έχει μία εμπορική συμφωνία στην παγκόσμια ανάπτυξη”, αναφέρει ο  Daniel Hynes, επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα, στην Australia & New Zealand Banking Group Ltd. στο Σίδνευ. “Μία συμφωνία, η οποία στο καλύτερο σενάριο θα οδηγήσει στην αναστολή επιβολής πρόσθετων δασμών, θα θεωρηθεί θετική”.

    Τα συμβόλαια WTI Δεκεμβρίου υποχώρησαν οριακά κατά 2 σεντς στα 57,70 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο. Την Παρασκευή είχαν ενισχυθεί κατά 95 σεντς κλείνοντας στα 57,72 δολάρια, καταγράφοντας για δεύτερη εβδομάδα κέρδη.

    Τα συμβόλαια Brent Ιανουαρίου υποχώρησαν κατά 9 σεντς και διαμορφώθηκαν στα 63,31 δολάρια το βαρέλι στο ICE. Τα συμβόλαια έκλεισαν την Παρασκευή στα 63,3ο δολάρια.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ