• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κοντά στο υψηλό δύο ετών το ευρώ με φόντο τη συμφωνία της ΕΕ


    Το ευρώ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018 έναντι του δολαρίου, καθώς η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τόνωση των κρατών μελών, αναζωπύρωσε τη ζήτηση για τα περιουσιακά στοιχεία της περιοχής.

    Το νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,5% και διαμορφώθηκε στα 1,1584 νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, καθώς οι traders αφομοιώνουν τον αντίκτυπο της συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν 750 δισεκατομμύρια ευρώ (860 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βγουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

    The shared currency has ripped higher since the EU deal

    Το κοινό νόμισμα «γιορτάζει εμφανώς τη βελτίωση των θεμελιωδών του μεγεθών», δήλωσε η Jane Foley, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος στη Rabobank. «Το μέγεθος του ταμείου ανάκαμψης δεν είναι τεράστιο και πιθανότατα θα είναι ανεπαρκές εάν ένα δεύτερο κύμα lockdown πλήξει την ήπειρο. Ωστόσο, το γεγονός ότι η ΕΕ μπόρεσε να πετύχει μία συμβιβαστική λύση νωρίτερα από όσο περίμεναν πολλοί είναι σημαντικό”.

    Τα περιουσιακά στοιχεία της περιοχής σημειώνουν ανοδικό ράλι. Ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου είναι πλέον σχεδόν θετικός από τις αρχές του έτους και ο δείκτης Stoxx Europe 600 έχει αυξήσει κατά  3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τη χρηματιστηριακή του αξία από τα χαμηλά που κατέγραψε στα μέσα Μαρτίου.



    ΣΧΟΛΙΑ