• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κίνηση-ματ για 1,8 δισ. ευρώ από την Deutsche Bank

    • Bloomberg


    Ποσό έως 1,8 δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει η Deutsche Bank από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του βραχίονα διαχείρισης περιουσίας της (DWS), κίνηση που αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής ανάκαμψης της γερμανικής τράπεζας. Η αποτίμηση του εν λόγω βραχίονα, με βάση την αρχική δημόσια προσφορά, υπολογίζεται στα 7,2 δισ. ευρώ, ποσό που τη φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τη μεγαλύτερη γαλλική ανταγωνιστική Amundi.

    H Nippon Life Insurance Co. συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό 5% στην DWS, στο πλαίσιο της IPO, στην τιμή έκδοσης η οποία θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 – 36 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

    Η επιτυχής ολοκλήρωση της αρχικής δημόσιας εγγραφής της DWS, μετά την άνοδο της μεταβλητότητας στην αγορά το προηγούμενο διάστημα, θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, John Cryan, που ήταν και εκείνος που πρότεινε τη συγκεκριμένη «λύση», προκειμένου να ενισχυθούν τα κεφάλαια της Deutsche Bank. Την ίδια στιγμή, η DWS, υπό τον επικεφαλής Nicolas Moreau, θα αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και ευελιξία σε ό,τι αφορά την πιθανότητα εξαγορών, σε μια εποχή που πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επεκταθούν.

    O CEO της Deutsche Bank John Cryan

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί το εξοχικό του Μπάφετ έχει μείνει στα αζήτητα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη «ήττα» της Ευρώπης: Ούτε ένας Ευρωπαίος στο «Top 5» των δισεκατομμυριούχων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο περίφημος trader της Deutsche Bank με το προσωνύμιο «Gollum»



    ΣΧΟΛΙΑ