• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι σε προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με τους Πράσινους

    • NewsRoom
    Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι σε προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με τους Πράσινους

    Κρίστιαν Λίντνερ


    Η μάχη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει, με τα τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους να κρίνονται ρυθμιστές, καθώς προς το παρόν το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών δεν δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

    Ήδη το ομοσπονδιακό προεδρείο του FDP προχωρά στην έναρξη  προκαταρκτικών διαβουλεύσεων με τους Πράσινους, για πιθανή κυβερνητική συνεργασία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κρίστιαν Λίντνερ.

    «Από τη μία πλευρά, οι μεγαλύτερες διαφορές πολιτικής υπάρχουν μεταξύ του FDP και των Πρασίνων, από την άλλη πλευρά, και τα δύο κόμματα ήταν περισσότερο αντίθετα στο status quo του μεγάλου συνασπισμού. Θα πρέπει συνεπώς να εξεταστεί εάν αυτό θα μπορούσε να γίνει το προοδευτικό κέντρο ενός νέου συνασπισμού. Μετά από αυτές τις διαβουλεύσεις με του Πρασίνους, το FDP είναι ανοιχτό σε πρόσκληση από το CDU / CSU και το SPD για περαιτέρω συζητήσεις», πρόσθεσε ο Λίντνερ.

    Θεωρείται πως οι Φιλελεύθεροι είναι περισσότερο θετικοί σε μια πρόταση για κυβέρνηση υπό το CDU/CSU ενώ οι Πράσινοι περισσότερο πρόθυμοι για μια κυβέρνηση υπό το SPD.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Ανανέωση των συντηρητικών θέλει ο Λάσετ

    Όλαφ Σολτς: Να σχηματίσουμε κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα – Σταθερή η Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ