• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ηθοποιός μήνυσε το Netflix για φυλετική διάκριση

    • Bloomberg

    Η Μονίκ Χικς


    Σε δύσκολη θέση έρχεται το Netflix, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μονίκ (Mo’Nique), κατηγορώντας τον κολοσσό του streaming για φυλετική διάκριση και σεξισμό εξαιτίας χαμηλής οικονομικής προσφοράς που της έκανε για ένα ωριαίο σταντ-απ σόου, χωρίς μάλιστα να δέχεται και καμία διαπραγμάτευση.

    Η Μονίκ, βραβευμένη με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου το 2009 για την ταινία «Μονάκριβη» («Precious»), αναφέρει ότι η προσφορά που της έκανε το Netflix το 2017 ήταν 500.000 δολάρια, την ώρα που δίνει 20 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο για τα σόου ανδρών συναδέλφων της, όπως ο Ρίκι Ζερβέ και ο Κρις Ρόκ, ή σε άλλες λευκές γυναίκες κωμικούς, όπως η Έλεν ντε Τζένερις.

    «Ενώ φαίνεται να μην υπάρχει όριο στα χρήματα που δαπανώνται για το περιεχόμενο του Netflix, που φτάνουν τα 19 δισ. δολάρια για το 2019, προφανώς μπαίνει ‘οροφή’ όταν το Netflix πρόκειται να πληρώσει για το ταλέντο συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως οι μαύρες γυναίκες» αναφέρει στην μήνυσή της.

    Η Μονίκ Χικς, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ηθοποιού, υπέβαλε την μήνυση χθες, Πέμπτη, στο Λος Άντζελες, ισχυριζόμενη ότι το Netflix συντηρεί μια εταιρική κουλτούρα διακρίσεων σε βάρος των μαύρων εργαζομένων και μαστίζεται από έλλειψη πολυμορφίας μεταξύ των ανώτερων στελεχών της.

    Σύμφωνα με την ίδια, το Netflix αρνήθηκε κάθε διαπραγμάτευση.

    «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας κάθε κατηγορία περί διακρίσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Netflix και χαρακτηρίζει την προσφορά προς την ηθοποιό «δίκαιη».

    Το Netflix έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Κλερ Φόι, η ηθοποιός που ενσάρκωνε την βασίλισσα Ελισάβετ στο «The Crown» πληρωνόταν 14.000 δολάρια λιγότερα από τον Ματ Σμιθ που υποδυόταν τον πρίγκιπα Φίλιππο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Netflix έδωσε αργότερα στην Φόι 275.000 δολάρια για να αναπληρώσει την διαφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ