• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Υπό απειλή ξανά η οικονομία της Ευρώπης μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων

    • NewsRoom


    Η «αναζωπύρωση» του κορονοϊού πήγε ένα βήμα πίσω την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

    Ο μηνιαίος δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας της IHS Markit υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τετράμηνου τον Οκτώβριο, στο 49,4  από 50,4 τον Σεπτέμβριο.

    Κυβερνητικές πολιτικές αλλά και οι φόβοι των καταναλωτών από την νέα εξάπλωση του κορονοϊού, οδηγούν σε οικονομία δύο ταχυτήτων. Στο Παρίσι και σε οκτώ άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, οι αρχές εφάρμοσαν απαγόρευση κυκλοφορίας που πλήττει ιδιαίτερα τα εστιατόρια και τα μπαρ. Στη Γερμανία, μια βαυαρική περιφέρεια επέβαλε lockdown δύο εβδομάδων μετά την άνοδο των κρουσμάτων.

    Οι επιδεινούμενες προοπτικές ενισχύουν τα σενάρια για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει περισσότερα νομισματικά κίνητρα στην οικονομία και οι κυβερνήσεις ενδέχεται να χρειαστεί να επεκτείνουν τα ακριβά προγράμματα βοήθειας.

    Τα στοιχεία PMI για τον Οκτώβριο δίνουν πρόσθετες ενδείξεις ότι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα σταματήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς η Covid-19 εξαπλώνεται επιθετικά στην Ευρώπη, σημειώνει οικονομολόγος του Bloomberg.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ