• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Intel: Επενδύει 7 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο ημιαγωγών στη Μαλαισία

    • Bloomberg
    O διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger

    Pat Gelsinger CEO Intel


    Η Intel θα επενδύσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης συσκευασίας τσιπ στη Μαλαισία.

    Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ σκοπεύει να επενδύσει 30 δισεκατομμύρια ρινγκίτ για να ενισχύσει τις μεταποιητικές δραστηριότητες του εργοστασίου κατασκευής ημιαγωγών που διαθέτει στην Πενάνγκ της Μαλαισίας, αναφέρει σε ανακοίνωση της.

    Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου του CEO της Intel, Πάτρικ Γκέλσινγκερ, με τις αρμόδιες αρχές της ασιατικής χώρας, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

    Ο Γκέλσινγκερ ανέλαβε το τιμόνι της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ημιαγωγών των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο με στόχο να ανακτήσει την κυριαρχία της στον κλάδο από τους ασιατικούς γίγαντες όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing. Οι επενδυτές αναμένουν από τον Γκέλσινγκερ να σταματήσει τις απώλειες μεριδίου αγοράς της εταιρείας.

    Σύμφωνα με την Intel, η επένδυση θα ενισχύσει το βαθμό παραγωγικότητας της στη Μαλαισία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μέσω της επένδυσης ενισχύεται και η ασιατική χώρα ως βασικό κέντρο μεταποίησης και διαμοιρασμού υπηρεσιών.

    Ο Γκέλσινγκερ βρίσκεται στην Ταϊβάν και τη Μαλαισία αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες, γεγονός που υπογραμμίζει ότι η ασιατική μεταποίηση θα είναι κρίσιμη στις προσπάθειές του για ανάκαμψη. Το ταξίδι του θα περιλαμβάνει συνάντηση με τα στελέχη της Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), αναφέρουν πηγές.

    Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του CEO της Intel στην Ασία από τότε που ανέλαβε τη νέα του θέση και πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία η εταιρεία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαθέσει χρήματα για τη βιομηχανία τσιπ της χώρας μόνο σε εγχώριους κατασκευαστές.

    Έχει υποστηρίξει ότι οι ξένοι κατασκευαστές — όπως η TSMC και η Samsung Electronics, που αμφότερες έχουν σχέδια να κατασκευάσουν εργοστάσια στις ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να λαμβάνουν χρήματα μέσω του νόμου για τα τσιπ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Getty Images: Στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μέσω SPAC – Στα 4,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της



    ΣΧΟΛΙΑ