• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οικονομική ασφάλεια ή έρωτας; Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει…

    • Bloomberg


    Money talks… ιδίως στις σχέσεις. Αυτό δείχνει, τουλάχιστον, μεγάλη έρευνα της Merrill Edge του ομίλου της Bank of America που αποκαλύπτει ότι το 56% των πλούσιων Αμερικανών που ψάχνει για σύντροφο θέλει κάποιον που να του παρέχει οικονομική ασφάλεια, ενώ το ποσοστό εκείνων που δίνει προτεραιότητα στον έρωτα είναι 44%. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 63% δηλώνει ότι θα προτιμούσε έναν σύντροφο αφοσιωμένο στην καριέρα του από έναν σύντροφο με κοινωνικές ανησυχίες.

    «Υπάρχει ένας βαθμός ρεαλισμού» για τα ζευγάρια που βρίσκονται αντιμέτωπα με την οικονομική αβεβαιότητα και μια έλλειψη οικονομικού προγραμματισμού», εξηγεί ο Aron Levine, επικεφαλής καταναλωτικής τραπεζικής στη Merrill Edge, η οποία προσφέρει υπηρεσίες online επενδύσεων. «Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς τον έρωτα της ζωής του αν δεν έχει τα χρήματα να πάει διακοπές;», προσθέτει.

    Όμως, παρ’ όλο που οι ερωτηθέντες δίνουν μεγάλη σημασία στην οικονομική κατάσταση των εν δυνάμει συντρόφων τους, οι περισσότεροι τηρούν σιγή ιχθύος για τη δική τους και σπάνια μοιράζονται πληροφορίες για τα δάνεια, τον μισθό, τις επενδύσεις και τις καταναλωτικές τους συνήθειες με το άλλο τους μισό, όπως αποκάλυψε η ίδια έρευνα.

    Στην έρευνα, που διενεργήθηκε από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 18 έως 40 ετών με κεφάλαια προς επένδυση ύψους 50.000-250.000 δολαρίων ή κεφάλαια προς επένδυση ύψους 20.000-50.000 δολαρίων και ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 50.000 δολάρια.

    Για τους άνω των 40, τα κεφάλαια προς επένδυση ήταν από 50.000 έως 250.000 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ