• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι «ταύροι» εγκαταλείπουν το στοίχημα του Warren Buffett στην Κίνα

    • Bloomberg
    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett

    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett


    «Βουτιά» που αντιστοιχεί σχεδόν σε 9 δισ. δολάρια έχει κάνει η μετοχή της BYD Co., της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν μαζικά τη μετοχή που μόλις πριν από λίγους μήνες θεωρείτο η κορυφαία του κόσμου.

    Η μετοχή έχανε σήμερα 2,1% επιπλέον, μετά τη μεταστροφή δύο χρηματιστηριακών που μέχρι πρότινος ήταν αισιόδοξες για την πορεία της, αλλά υποβάθμισαν τη σύστασή τους για τον τίτλο της BYD σε «ουδέτερη». Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, είχε προηγηθεί τουλάχιστον άλλη μία υποβάθμιση την προηγούμενη εβδομάδα.

    Πλέον, με βάση τη συνισταμένη των συστάσεων των αναλυτών, η μετοχή βρίσκεται στο 3,7, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

    Επενδυτές και αναλυτές έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα περαιτέρω ανάπτυξης της BYD καθώς έχουν μειωθεί οι κρατικές επιδοτήσεις και εντείνεται ο ανταγωνισμός, ενώ η εταιρεία προέβλεψε, την περασμένη εβδομάδα, ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου μπορεί να υποχωρήσουν έως και 83%. Η εταιρεία παρουσιάζει φέτος μία από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ κινεζικών εταιρειών και έχει χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη που της απέφερε η ευφορία που προκάλεσαν πέρυσι τα σχέδια της Κίνας να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

    Η επένδυση του Buffett στην BYD είναι μέχρι στιγμής κερδοφόρα, καθώς ο βραχίονας της Berkshire Hathaway που πρωτοαγόρασε 225 εκατ. μετοχές της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2008, αγόρασε τις μετοχές με discount και, όπως συνηθίζει ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος είναι γνωστός για τον μακροπρόθεσμο επενδυτικό του ορίζοντα, η Berkshire κράτησε τις μετοχές ακόμη και όταν η τιμή τους εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα τον περασμένο Οκτώβριο.



    ΣΧΟΛΙΑ