• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι πλούσιοι απογειώνονται με ιδιωτικά τζετ από την Ευρώπη μετά την απαγόρευση του Τραμπ


    Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν ακόμη να αφομοιώνουν τις συνέπειες των περιορισμών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα ταξίδια από την Ευρώπη, αλλά ορισμένοι πλούσιοι Αμερικανοί αναζητούν ήδη τρόπους για να επιστρέψουν γρήγορα στο σπίτι τους.

    Οι ιδιωτικές εταιρείες με τζετ, λαμβάνουν πλήθος αιτημάτων από Αμερικανούς που βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιες προσπαθούν να καταλάβουν κατά πόσο η απαγόρευση των ταξιδιών επηρεάζει τις εργασίες τους.

    “Αυτή η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου”, δήλωσε ο Adam Twidell, διευθύνων σύμβουλος της PrivateFly. “Βλέπουμε ένα σημαντικό αριθμό αιτημάτων τις τελευταίες ώρες από τους Αμερικανούς που βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη και επιθυμούν να πετάξουν πίσω στις ΗΠΑ αλλά και από Αμερικανούς πολίτες που επιθυμούν να πετάξουν από άλλες περιοχές της Ευρώπης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει εξαιρεθεί από την απαγόρευση. “

    Ο Τραμπ είπε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες.

    “Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να λάβει τα ίδια μέτρα προφύλαξης και να περιορίσει τα ταξίδια από την Κίνα και άλλα σημεία υψηλού κινδύνου”, δήλωσε ο πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμα. “Ως αποτέλεσμα, πολλά νέα κρούσματα στις ΗΠΑ προήλθαν από ταξιδιώτες από την Ευρώπη”.

    Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για ιδιωτικά αεροσκάφη από τους ιδιώτες, παρά το γεγονός η ζήτηση για τζετ από τις εταιρείες έχει μειωθεί σημαντικά.

    Η ακριβής επίπτωση στα προγράμματα των διατλαντικών αερογραμμών δεν είναι σαφής και ο περιορισμός δεν ισχύει για τους νόμιμους, μόνιμους κατοίκους και τα άμεσα μέλη της οικογένειας πολιτών των ΗΠΑ. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τσαντ Γουλφ, δήλωσε ότι οι πολίτες των ΗΠΑ που φθάνουν από την Ευρώπη θα ταξιδεύουν μέσω συγκεκριμένων αεροδρομίων, όπου θα μπορούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον ιό.

    Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμβούλεψαν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε ορισμένες χώρες.

    “Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης πρέπει να μένουν σπίτι για 14 ημέρες μετά την επιστροφή από το ταξίδι τους, να παρακολουθούν την υγεία τους”, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε δήλωση στην ιστοσελίδα τους.

    “Τα ιδιωτικά αεροσκάφη εξακολουθούν να πετούν”, δήλωσε ο Toby Edwards, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας charter Victor. “Οι Αμερικανοί πολίτες επιτρέπεται να επιστρέφουν στις Η.Π.Α. και εκείνοι που δεν έχουν περάσει από μια χώρα Σένγκεν τις προηγούμενες 14 ημέρες πριν από την είσοδό τους στις Η.Π.Α., επιτρέπεται να πάνε στη χώρα, προς το παρόν.”

    Για όσους πληρούν τις προδιαγραφές – και μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις πρόσθετες δαπάνες – τα ιδιωτικά τζετ προσφέρουν τον πιο γρήγορο δρόμο προς τις ΗΠΑ. Το κόστος ναύλωσης ενός τζετ για μεγάλες αποστάσεις, όπως ένα Dassault Falcon 7X ή ένα Bombardier Global για διαδρομή προς Νέα Υόρκη από το Παρίσι – κυμαίνεται περίπου σε 90.000 δολάρια, σύμφωνα με την PrivateFly.

    “Συνολικά, τα αιτήματα που λαμβάνουμε προέρχονται από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ξανασυναντηθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατό, δεδομένου του πόσο γρήγορα εξελίσσεται η κατάσταση”, ανέφερε ο Twidell. “Ένας πελάτης ζήτησε να επιστρέψει η κόρη του πίσω στις Η.Π.Α. από το πανεπιστήμιο της Γαλλίας και αρκετοί συμπατριώτες του – οι οποίοι είναι επίσης κάτοικοι των ΗΠΑ – μοιράζονται την πτήση μαζί της”.



    ΣΧΟΛΙΑ