• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η μετοχή που κατέγραψε κέρδη 1.000% ξεπερνώντας σε απόδοση ακόμη και την Tesla

    Tesla: Απώλειες ρεκόρ 199 δισ. δολαρίων σε δύο ημέρες για την εταιρεία του Elon Musk

    Elon Musk, CEO Tesla


    Στη Νοτιοανατολική Ασία, οι κατασκευαστές λαστιχένιων γαντιών προσελκύουν περισσότερους επενδυτές ακόμη και από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα θεαματικά επιτεύγματα του Ελον Μασκ.

    Η εταιρεία Top Glove Corp. σημείωσε άνοδο 389% φέτος στην Κουάλα Λουμπούρ, τη μεγαλύτερη στον δείκτη MSCI Asia Pacific, ενώ η μετοχή της Supermax Corp. κατέγραψε κέρδη άνω του 1.000%, έναντι κερδών 259% που σημείωσε η Tesla. Αυτό οφείλεται στην έκρηξη της ζήτησης λαστιχένιων γαντιών εξαιτίας της πανδημίας, σε συνδυασμό με την απαγόρευση του short selling στη Μαλαισία μέχρι το τέλος του έτους.

    Η τεράστια άνοδος ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της Μαλαισίας, με τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές γαντιών να προσθέτουν περίπου 109 δισεκατομμύρια ringgit (26 δισεκατομμύρια δολάρια) στην χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών φέτος. Πάνω από 1 δολάριo για κάθε 10 δολάρια που επενδύονται στο χρηματιστήριο της χώρας, αφορούν τοποθετήσεις στις συγκεκριμένες εταιρείες -ένα επίτευγμα που καθιστά την χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας σε ηγετικό παίκτη της αγοράς ειδών υγιεινής παγκοσμίως.

    Η Top Glove επανέλαβε το ράλι την Παρασκευή, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ επιχείρησαν να εμποδίσουν τις εισαγωγές από δύο από τις μονάδες της.

    “Το ράλι στους κατασκευαστές γαντιών θυμίζει πολύ την πορεία της Tesla, αλλά οι προοπτικές κερδών του τομέα είναι πιο σίγουρες από εκείνες της Tesla”, δήλωσε ο Ross Cameron, διαχειριστής κεφαλαίων της Northcape Capital Ltd.  Η απαγόρευση του short selling είχε μικρή συμβολή στο ράλι ενώ «αναμένουμε από τον κλάδο να αναφέρει σημαντική αύξηση των κερδών άνω του 100% το επόμενο έτος», είπε.

    Top Glove Corp.'s shares have outperformed those of Tesla Inc.

    Οι διαχειριστές κεφαλαίων στη Northcape και τη Samsung Asset Management  αύξησαν τις τοποθετήσεις τους στο συγκεκριμένο κλάδο για φέτος, υποστηρίζοντας ότι η ζήτηση για γάντια είναι δομική και αρκετές εταιρείες του κλάδου βρίσκονται ακόμη πίσω από την καμπύλη.

    Οι πιθανότητες των μετοχών των κατασκευαστών γαντιών να προσελκύσουν περισσότερους θεσμικούς επενδυτές αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι μικρότερες εταιρείες του παρελθόντος γίνονται πλέον αρκετά μεγάλες για να συμπεριληφθούν στους βασικούς δείκτες που ακολουθούν οι διεθνείς επενδυτές.

    Η Supermax και η Kossan Rubber Industries Bhd. πρόκειται να ενταχθούν στον MSCI Malaysia Index μετά από την αναθεώρηση των δεικτών τον επόμενο μήνα, λόγω της θεαματικής αύξησης της τιμής των μετοχών τους, έγραψε ο Brian Freitas, αναλυτής της Smartkarma την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της Kossan έχουν αυξηθεί 225% σε ετήσια βάση.

    Ωστόσο, μια ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη ενός εμβολίου για τη θεραπεία της Covid-19 κινδυνεύει να βάλει φρένο στο εντυπωσιακό ράλι των μετοχών των κατασκευαστών λαστιχένιων γαντιών.

    Profit forecasts for Top Glove have surged since May

    Οι αμερικανικές αρχές έχουν εκδώσει περιοριστικά μέτρα για τα γάντια μιας χρήσης από την Top Glove. Η Top Glove δήλωσε την Πέμπτη ότι το ζήτημα μπορεί να σχετίζεται με το ξένο εργατικό δυναμικό και έχει απευθυνθεί στα τελωνεία των ΗΠΑ για να επιδιώξει την επίλυση του ζητήματος εντός δύο εβδομάδων.

    Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι αναλυτές δήλωσαν ότι η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη να στείλει τα γάντια της στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας άλλες μονάδες. Επίσης, οποιαδήποτε ακύρωση παραγγελιών θα αντισταθμιστεί από τη ζήτηση που υπάρχει από άλλες χώρες λόγω της έντονης έλλειψης.

    Η ένωση κατασκευαστών γαντιών από καουτσούκ της Μαλαισίας αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση γαντιών θα αυξηθεί κατά 20% στα 330 δισεκατομμύρια γάντια φέτος.

    Προς το παρόν, τα βιβλία παραγγελιών έχουν διογκωθεί, οι τιμές των γαντιών εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι εταιρείες επεκτείνουν επιθετικά την παραγωγική τους ικανότητα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις παραγγελίες.



    ΣΧΟΛΙΑ