• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι Κινέζοι εκτίναξαν τα κέρδη της Louis Vuitton

    • Bloomberg
    louis vuitton

    Η ανακαινισμένη boutique του οίκου Louis Vuitton στο Λονδίνο


    Σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα του οίκου πολυτελών ειδών LVMH εξακολουθεί να δίνει η αυξημένη ζήτηση που σημειώνεται στην Κίνα για τις τσάντες Louis Vuitton και τα αρώματα Dior, εν όψει της περιόδου των διακοπών για το Νέο Έτος.

    Οι πωλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν σε ποσοστό 11% σε οργανική βάση, όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος, που περιλαμβάνει και τις μάρκες Fendi και TAG Heuer, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν αύξηση 8,9%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Σήμερα, η μετοχή της εταιρίας κατέγραφε το μεσημέρι άνοδο 3,7%.

    “Επωφεληθήκαμε από την έντονη δυναμική των προϊότων μας στην κινεζική αγορά, που συνεχίζεται και στις αρχές του 2018” επισήμανε ο CEO του ομίλου LVMH, Bernard Arnault.

    Η απόδοση κάθε τμήματος της εταιρίας κινήθηκε στα ίδια επίπεδα ή υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ κατέγραψε αξιόλογα κέρδη στα καλλυντικά και στα είδη μακιγιάζ στην Ασία, όλη τη διάρκεια του έτους.

    κινεζοι
    Κινέζοι ψωνίζουν Louis Vuitton στο Harrods του Λονδίνου

    Οι πωλήσεις των γαλλικών κολοσσών LVMH και Kering, που είναι ο ιδιοκτήτης της Gucci, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τους μικρότερους ανταγωνιστές τους, καθώς επενδύουν στην ανανέωση των προϊόντων τους και έχουν κάνει άνοιγμα στους καταναλωτές και μέσω διαδικτύου. Η Κίνα επανεμφανίστηκε ως μοχλός ανάπτυξης της βιομηχανίας μετά την πτώση των πωλήσεων ειδών πολυτελείας κατά τη διάρκεια της πολυετούς καταστολής πάταξης της διαφθοράς.

    Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη της LVMH από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 18% και ανήλθαν στα 8,3 δισ. ευρώ (10,4 δισ. δολ.). Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι “συγκρατημένα αισιόδοξη” για το 2018 παρά τα “δύσκολες συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες”.

    Λιγότερη δυναμική;

    Μετά την έντονη υπεραπόδοση στην τιμή της μετοχής του ομίλου από το 2016, βλέπουμε ότι το 2018 θα έχει λιγότερη δυναμική”, έγραψε ο Hermine de Bentzmann, αναλυτής στη Raymond James. “Πιθανόν να είναι δύσκολο να επαναληφθούν τα διψήφια ποσοστά ανάπτυξης σε όλα τα τμήματα και το άλμα περιθωρίου κέρδους που σημειώθηκε”.

    Μια ώθηση μπορεί να προέλθει από την Hedi Slimane μετά την ανακοίνωση από τη LVMH ότι η σχεδιάστρια θα αναλάβει το σήμα της Celine, ανανεώνοντας τη γυναικεία ετικέτα με νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και των ανδρικών ρούχων, των αρωμάτων και τις υψηλής ραπτικής.

    “Έχει ισχυρό ιστορικό”, έγραψε ο John Guy, αναλυτής της MainFirst Bank, επικαλούμενος την ανάκαμψη του σχεδιαστή του Saint Laurent και το επαναλανσάρισμα της ανδρικής σειρά ενδυμάτων στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

    Ο Arnault δήλωσε ότι στοχεύει η Celine να σημειώσει πωλήσεις ύψους 2 δισ. έως 3 δισ. ευρώ μέσα σε περίπου πέντε χρόνια, από τα σημερινά επίπεδα που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

    Τον περασμένο Απρίλιο, η LVMH συμφώνησε να πληρώσει περίπου 6,5 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Christian Dior,  του οίκου που ο Arnault διατηρούσε σε ξεχωριστή εταιρεία συμμετοχών από τη δεκαετία του 1980.

    Κριστιαν Ντιορ

     



    ΣΧΟΛΙΑ