• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Ikea έχει μία καταπληκτική ιδέα που μας εντυπωσίασε!

    • Bloomberg
    ΙΚΕΑ


    Η γνωστή εταιρεία επίπλων Ikea θέλει να μετατρέψει το άχυρο ρυζιού σε είδη οικιακής χρήσης, μία κίνηση που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση μίας σημαντικής πηγής ρύπανσης της Ινδίας.

    Η σουηδική επιχείρηση έχει θέσει ως στόχο τη χρήση μόνο ανανεώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών μέχρι το 2030. Στα άμεσα σχέδια της είναι να ζητήσει από τους Ινδούς αγρότες να της πουλούν το άχυρο που τους έχει απομείνει μετά τη συγκομιδή του ρυζιού αντί να το καίνε. Η πρακτική αυτή αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους η Ινδία είναι από τις πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου, με τις μαζικές καύσεις να οδηγούν το νέφος σε επικίνδυνα επίπεδα.

    Διαθέτοντας μία φήμη που “χτίστηκε” εδώ και δεκαετίες με τη μαζική παραγωγή φθηνών επίπλων, η Ikea επαναπροσδιορίζεται ως πρωταθλητής του περιβάλλοντος, καθώς οι πελάτες όλο και περισσότερο απαιτούν πιο οικολογικά προϊόντα. Έτσι, σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα προϊόντα της μέχρι το 2020.

    Η Ikea εργάζεται με στόχο Να Κάνει πολλά Χρήματα και Να Σώσει τον Πλανήτη.

    Τα πρώτα πρωτότυπα προϊόντα από άχυρο ρυζιού θα είναι διακοσμητικά και χαρτοκιβώτια, ενώ η Ikea σχεδιάζει να ξεκινήσει να τα πουλάει στην Ινδία μέσα στο 2019 ή το 2020, ανέφερε σε δήλωσή της. Εάν ξεκινήσει η πρωτοβουλία, η Ikea ενδέχεται να την επεκτείνει σε περισσότερα προϊόντα και αγορές, τόνισε.

    IKEA

     



    ΣΧΟΛΙΑ