• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η εφαρμογή για gay που οδεύει στις αγορές με αποτίμηση 1 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Geng Le


    Η Blued, η μεγαλύτερη εφαρμογή για gay γνωριμίες στην Κίνα, σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια μέχρι και 200 εκατ. δολάρια, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

    Η εταιρεία πραγματοποιεί συναντήσεις με υποψήφιους συμβούλους σχετικά με την προτεινόμενη εισαγωγή των μετοχών της, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές. Η διάθεση των μετοχών πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο και η Blued θα μπορούσε να αποτιμηθεί περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Η Blued ιδρύθηκε το 2012 από έναν πρώην αστυνομικό, τον Geng Le, και έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της κινεζικής κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, προσελκύοντας επιχειρηματικά κεφάλαια άνω των 130 εκατ. δολαρίων από τον περασμένο Μάρτιο. Εκτός από τις υπηρεσίες γνωριμίας η εφαρμογή παρέχει στους 40 εκατομμύρια χρήστες της και τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης και επικοινωνίας ανδρών που επιθυμούν να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητέρας στο εξωτερικό. Οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Blued να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της και να εξασφαλίσει έσοδα.

    Η διοίκηση της έχει επισημάνει ότι στα σχέδια της περιλαμβάνεται η δημόσια προσφορά -ιδανικά στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία προσφέρει πιο απλές διαδικασίες και χρηματιστήρια με μεγαλύτερη ρευστότητα. Το στοίχημα για το Geng είναι να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να επεκτείνει τις εργασίες του, σε μία χώρα όπου οι ομοφυλόφιλοι έχουν περιορισμένη νομική προστασία και κάθε νέα υπηρεσία δοκιμάζει την ανοχή της κυβέρνησης και της κοινωνικής αποδοχής.



    ΣΧΟΛΙΑ