• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η διαδρομή ενός εμπόρου τέχνης από τη λαμπερή ζωή και τα ιδιωτικά αεροπλάνα στις αγροτικές φυλακές

    • Bloomberg

    Inigo Philbrick


    Η διαδρομή του έμπορου τέχνης Inigo Philbrick από τη ζωή με τα ιδιωτικά αεροπλάνα και τις δημοπρασίες των εκατομμυρίων δολαρίων σε μία εξίσου εντυπωσιακή απαλλαγή από τις κατηγορίες απάτης που τον βαραίνουν στο Νότιο Ειρηνικό, έχει κάνει παράκαμψη σε μια αγροτική φυλακή της Οκλαχόμα.

    Ο Philbrick, ο οποίος είχε γκαλερί στο Λονδίνο και το Μαϊάμι, που εξειδικεύεται στη μεταπολεμική και τη σύγχρονη τέχνη, συνελήφθη στις 15 Ιουνίου στο νησί Βανουάτου και παραδόθηκε στις αρχές των ΗΠΑ. Παρουσιάστηκε σε δικαστήριο στο Γκουάμ, μια επικράτεια των Η.Π.Α. και τέθηκε υπό κράτηση για να μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη.

    Inigo Philbrick GETTY sub
    Inigo Philbrick

     

    Ωστόσο, ο Philbrick κρατείται σε εγκαταστάσεις στην περιοχή Chickasha της Οκλαχόμα, όπου συμπεριλαμβάνεται σε μία ομάδα 30 ομοσπονδιακών κρατουμένων που περιμένουν τη μεταφορά τους σε άλλες δικαιοδοσίες, δήλωσε η Βοηθός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Cecilia Vogel, κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης. Ενώ ο Philbrick θα μπορούσε να μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό πριν μεταφερθεί στον επόμενο προορισμό του, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει την άφιξη του εκεί έως και κατά ένα μήνα, όπως τόνισε.

    Η κράτηση στην κομητεία της Οκλαχόμα αποτελεί την απόλυτη ανατροπή για τον 33χρονο, του οποίου η ζωή στον κόσμο των σπάνιων έργων τέχνης περιελάμβανε ιδιωτικά τζετ, ακριβά ρολόγια και προσφορές εκατομμυρίων σε δημοπρασίες. Με τις γκαλερί του στο Λονδίνο και το Μαϊάμι να κλείνουν, ο ίδιος έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες, μετά από μια σειρά αγωγών που τον κατηγορούσαν για εξαπάτηση επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυριούχων αδελφών Reuben.

    Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, όχι υποχρεωτική, και οι κρατούμενοι τρόφιμοι εφοδιάζονται δύο φορές την εβδομάδα, είναι η Vogel.  Ο Peter Brill, δικηγόρος του Philbrick, επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης με τη μητέρα του, κανένας από τους τρόφιμους που φαίνονταν στο φόντο δεν φορούσε μάσκα. Ο Philbrick, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει τεστ για τον ιό, δεν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

    Ένας άλλος κρατούμενος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη φυλακή πέθανε από Covid-19 τον Απρίλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ