• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H UBS προειδοποιεί: H Netflix είναι υπερτιμημένη

    • Bloomberg


    Η UBS υποβάθμισε τη σύσταση της για τη Netflix Inc. σε “ουδέτερη” από “αγορά”, μετά από ένα έντονο ράλι ανόδου που πραγματοποίησε η μετοχή της εταιρείας video-streaming.

    Μέχρι στιγμής φέτος, η Netflix σημείωσε άνοδο άνω του 60%, και αναδείχθηκε σε μία από τις μετοχές με τις δέκα καλύτερες επιδόσεις στο δείκτη S&P 500, ο οποίος έχει υποχωρήσει κατά 2,3% το 2020. Η μετοχή έχει επίσης καταγράψει κέρδη περισσότερο από 75% από τα χαμηλά του Μαρτίου, ένα ράλι που την οδήγησε σε επαναλαμβανόμενα ρεκόρ και διεύρυνε το προβάδισμα της χρηματιστηριακής της αξίας σε σχέση με αυτής της εταιρείας Walt Disney Co.

    Η κίνηση της UBS έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Netflix για το δεύτερο τρίμηνο, στις 16 Ιουλίου, και ενώ η εταιρεία αναμένει να καρπωθεί «ένα ευρύ όφελος» από την πανδημία που ευνόησε τις επιλογές ψυχαγωγίας εσωτερικού χώρου. Το όφελος αυτής της τάσης φαίνεται να τιμολογείται στα τρέχοντα επίπεδα, έγραψε ο αναλυτής Eric Sheridan, ενώ επανέλαβε την τιμή στόχο των 535 δολαρίων ανά μετοχή.

    Στα τρέχοντα επίπεδα, «οι φόβοι των επενδυτών φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί και η τρέχουσα τιμή της μετοχής αντικατοπτρίζει όλο και περισσότερο αρκετές από τις μακροπρόθεσμες δυναμικές της επιχείρησης», έγραψε. Ενώ η μακροπρόθεσμη εκτίμηση της εταιρείας παραμένει ανέπαφη, «θα προτιμούσαμε να είμαστε προσεκτικοί στα επίπεδα αυτά, όταν ένας συνδυασμός πιθανής μεταβλητότητας συνδρομητών, δυναμικής και ανταγωνισμού, αντανακλάται καλύτερα στην τιμή της μετοχής».

    Η UBS δεν είναι η μόνη εταιρεία που εμφανίζεται κάπως επιφυλακτική για την Netflix στα τρέχοντα επίπεδα. Πρόσφατα, η Rosenblatt Securities έγραψε ότι «αγωνίζεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία» από τα τρέχοντα επίπεδα, δεδομένης της «αβεβαιότητας για το πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον». Η Imperial Capital υποβάθμισε την μετοχή την περασμένη εβδομάδα.

    Επί του παρόντος, ο μέσος στόχος τιμών για τη μετοχή της Netflix είναι κοντά στα 475 δολάρια, τιμή που υποδηλώνει πτώση περίπου 10% από τα τρέχοντα επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ