• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H JP Morgan θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ύψους 230 δισ. δολαρίων στη Γερμανία λόγω Brexit

    • Bloomberg
    JPMorgan


    Η JP Morgan Chase & Co. μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 δισ. ευρώ (230 δισ. δολαρίων) από τη Μεγάλη Βρετανία στη Φρανκφούρτη, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κίνηση που θα την καταστήσει μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Γερμανία.

    Η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη μετακίνηση των περιουσιακών της στοιχείων στη θυγατρική της στη Φρανκφούρτη μέχρι τα τέλη του έτους, αναφέρουν πληροφορίες. Η αλλαγή θα δώσει ώθηση στον ισολογισμό της ώστε να μετεξελιχθεί στην έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία των μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών κατά την περσινή χρονιά.

    Τα στοιχεία που θα μεταφερθούν αντιπροσωπεύουν ελαφρώς λιγότερο από το 10% του συνολικού ισολογισμού της JP Morgan. Αντιπροσωπεύουν επίσης σχεδόν το ήμισυ του συνολικού ενεργητικού που κατείχαν τα γερμανικά υποκαταστήματα ξένων τραπεζών στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Bundesbank.

    Among the Biggest Banks

    Με λιγότερους από τέσσερις μήνες να απομένουν έως ότου λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit, οι διεθνείς τράπεζες ενισχύουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να βεβαιωθούν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, δεδομένης της προοπτικής ότι εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων της JPMorgan στο Λονδίνο, δεν θα διατηρήσουν δικαιώματα διαβατηρίου σε μια εμπορική συμφωνία.

    Δεδομένου ότι μια τέτοια προοπτική είναι όλο και πιο βέβαιη, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περίπου 200 υπάλληλοι του Λονδίνου θα μετακινηθούν σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και η Μαδρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg News.

    Ωστόσο δεν είναι μόνο το Brexit. H JP Morgan έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι η μονάδα της στη Γερμανία θα επιδιώξει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην επενδυτική τραπεζική, στις εταιρικές τραπεζικές συναλλαγές και στη διαχείριση του πλούτου.

    Καθώς η JPMorgan ενισχύει σταθερά τις δραστηριότητές της στη Γερμανία, η επικεφαλής της μονάδας με έδρα τη Φρανκφούρτη, Dorothee Blessing,  ανέλαβε πρόσθετες ευθύνες.

    Η τράπεζα έχει αναθέσει εκ νέου σε υποκαταστήματα που βρίσκονται σε ευρωπαϊκούς κόμβους, όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη, την εποπτεία της θυγατρικής της Φρανκφούρτης, η οποία είναι γνωστή ως J.P. Morgan AG. Επίσης στα σχέδια της μονάδας είναι να τριπλασιάσει τα βασικά της κεφάλαια έως το τέλος του τρέχοντος έτους, στα 16,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ενώ η JPMorgan προχωρά σε μία τεράστια μετακίνηση στη Φρανκφούρτη, και άλλες μεγάλες τράπεζες όπως Citigroup, UBS Group και Standard Chartered έχουν επιλέξει να στραφούν στο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ