• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H επιστροφή του Jack Ma: Ο ιδρυτής της Alibaba έβαλε τέλος στα σενάρια της “εξαφάνισης” του

    • Bloomberg
    Jack Ma

    Jack Ma. CEO Alibaba


    Ο ιδρυτής της Alibaba Group Holding, Jack Ma επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά από τότε που η κυβέρνηση της Κίνας άρχισε να πραγματοποιεί αυστηρότερο έλεγχο στην αυτοκρατορία των επιχειρήσεων του, πριν από περίπου τρεις μήνες, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί εξαφάνισης του.

    Ο δισεκατομμυριούχος μίλησε την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης του ιδρύματός του, για την επιβράβευση δασκάλων για την προσφορά τους στην εκπαίδευση.

    Σε ένα βίντεο της εκδήλωσης που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο πιο διάσημος επιχειρηματίας της Κίνας, είπε στους δασκάλους ότι θα διαθέσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπίες. Ο Μa δεν είχε εμφανιστεί στο κοινό από τότε που οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας «μπλόκαραν» την IPO της θυγατρικής του Ant Group Co., ύψους 35 δισ. δολαρίων. Παράλληλα ξεκίνησαν μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Alibaba.

    Η Ant επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Οι μετοχές της Alibaba, του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, εκτινάχθηκαν σημειώνοντας άνοδο 11% στο Χονγκ Κονγκ.

    Jack Ma Emerges for First Time Since Ant, Alibaba Crackdown

    Τα σενάρια σχετικά με το πού βρίσκεται ο Ma και ποια είναι η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του Προέδρου Xi Jinping κορυφώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

    Τα σχόλια του επιχειρηματίας την Τετάρτη είχαν έναν πολύ διαφορετικό τόνο. Αναφέρθηκε σε θέματα που υποστηρίζει το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα, όπως η αναβίωση της υπαίθρου και η μείωση των διαφορών εισοδήματος, ενθαρρύνοντας την επιστροφή των νεότερων στις αγροτικές περιοχές.

    «Πρόσφατα, οι συνάδελφοί μου και εγώ μελετήσαμε και σκεφτήκαμε ορισμένα θέματα. Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην φιλανθρωπία της εκπαίδευσης», είπε ο δισεκατομμυριούχος στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο από ένα τοπικό blog. «Η σκληρή δουλειά για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την κοινή ευημερία αποτελεί ευθύνη της νέας γενιάς επιχειρηματιών».

    Αν και η ακριβής τοποθεσία του Ma παραμένει ασαφής, η εμφάνισή του σε ένα δημόσιο φόρουμ βοήθησε στην διάψευση των κακόβουλων σεναρίων σχετικά με τη μοίρα του επιχειρηματία.

    “Η απροσδόκητη επανεμφάνιση του Jack Ma – εξίσου ξαφνική με την προηγούμενη εξαφάνισή του – είναι πιθανώς ένα σημάδι ότι η σχέση του με τις ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου έχει σταθεροποιηθεί”, δήλωσε ο Brock Silvers, διευθύνων σύμβουλος του private equity fund Kaiyuan Capital στο Χονγκ Κονγκ.

    Το επενδυτικό φιάσκο των 3 τρισ. δολαρίων που συγκλόνισε επενδυτές και χρηματιστήρια

    Jack Ma: Πώς ο ιδρυτής της Alibaba έγινε πλουσιότερος από τον ιδιοκτήτη της Oracle και τους κληρονόμους της Walmart

    Ο κολοσσός Alibaba στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών για «μονοπωλιακές πρακτικές»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ