• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί ο ιδρυτής της Xiaomi μπορεί μόλις να έχασε 149 εκατ. δολάρια

    • Bloomberg

    Lei Jun


    Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Xiaomi Corp., Lei Jun, μπορεί να έχει χάσει ένα στοίχημα αξίας 1 δισεκατομμυρίου γιουάν ($149 εκατομμύρια).

    Ο ίδιος είχε στοιχηματίσει σε μια τηλεοπτική εκδήλωση υψηλού προφίλ το Δεκέμβριο του 2013, ότι τα έσοδα του κατασκευαστή smartphone σε πέντε χρόνια θα υπερέβαιναν τα έσοδα της Gree Electric Appliances Inc..

    Αν και το «στοίχημα» δεν διευκρίνιζε ένα συγκεκριμένο μέτρο εσόδων, ο κατασκευαστής κλιματιστικών Gree την Κυριακή ανέφερε έσοδα 198 δισεκατομμυρίων γιουάν για το 2018, περίπου 20 δισεκατομμύρια γιουάν περισσότερο από την Xiaomi κατά την ίδια περίοδο, όταν η τεχνολογική εταιρεία δεν εκπλήρωσε τις εκτιμήσεις αναλυτών. Οι μετοχές της Xiaomi έχουν υποχωρήσει κατά 30% από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο.

    Το εάν ο Lei πρέπει τώρα να πληρώσει το στοίχημα του στον πρόεδρο της Gree, Dong Mingzhu, είναι ασαφές. Οι δηλώσεις του το 2013 θεωρήθηκαν πρόκληση σε μια από τις καθιερωμένες εταιρείες βαρέων βαρών της χώρας – και μια εταιρεία που τότε ξεπερνούσε την Xiaomi όσον αφορά τα πάντα, από τα έσοδα και τα εργοστάσια μέχρι τους εργαζομένους.

    “Μάρτυράς μου ολόκληρη η χώρα, αν τα έσοδά μας ξεπεράσουν της Gree σε πέντε χρόνια, πρόεδρε Dong, παρακαλώ να μου πληρώσετε ένα γιουάν”, δήλωσε ο Lei κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος. Ο Dong της Gree απάντησε: “Ας το κάνουμε 1 δισεκατομμύριο”.

    Ο Lei πρέπει να εξηγήσει δημοσίως τα σχέδιά του σχετικά με το στοίχημα σε μια χώρα όπου ο τζόγος είναι παράνομος.



    ΣΧΟΛΙΑ