• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί ένα πανίσχυρο διαβατήριο, όπως της Βρετανίας, μπορεί να ισοδυναμεί με ένα από το Ουζμπεκιστάν

    • Bloomberg


    Το διαβατήριο της Σιγκαπούρης είναι ένα από τα πιο ισχυρά στον πλανήτη, αλλά αυτό ίσως δεν λέει και πολλά αυτή την περίοδο, που λόγω Covid τα ταξίδια είναι περιορισμένα.

    Για την ακρίβεια, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι πιο χρήσιμο να έχει κανείς διαβατήριο της Ναμίμπια, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν ή του Μαλάουι, παρά της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το Henley Passport Index.

    Θεωρητικά, ένα διαβατήριο Σιγκαπούρης εξασφαλίζει στον ταξιδιώτη ελεύθερη είσοδο ή βίζα σε 192 κράτη, δηλαδή είναι το δεύτερο καλύτερο μετά από αυτό της Ιαπωνίας που εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε 193 χώρες.

    Στην πραγματικότητα, όμως, με δεδομένους τους περιορισμούς που υπάρχουν, ένα διαβατήριο Σιγκαπούρης εξασφαλίζει αυτή την εποχή είσοδο μόνο σε 70 προορισμούς, δηλαδή είναι σαν να έχει κανείς διαβατήριο της Δομινικανής Δημοκρατίας.

    Κι αυτή είναι μια ιδιαίτερα δυσοίωνη προοπτική, ακόμη και για χώρες με καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα.

    Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης, με διαβατήρια που θεωρητικά δίνουν πρόσβαση σε 187 προορισμούς στον πλανήτη.

    Με δεδομένους τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, το βρετανικό επιτρέπει πρόσβαση σε μόλις 60 προορισμούς, σαν να έχει ο κάτοχός του διαβατήριο από το Ουζμπεκιστάν.

    Το αμερικανικό διαβατήριο, από την άλλη, είναι ισοδύναμο με αυτό της Ρουάντα…

    Οι συντάκτες της λίστας εκτιμούν ότι η παγκόσμια κινητικότητα θα είναι σημαντικά μειωμένη και το 2021 τουλάχιστον.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    ΗΠΑ: Δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Τραμπ επαινούσε πράξεις του Χίτλερ

    Αϊτή: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Νεκροί τέσσερις μισθοφόροι που ενέχονταν στην δολοφονία του προέδρου



    ΣΧΟΛΙΑ