• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Forbes: Είσοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέσω SPAC

    • Bloomberg

    Steve Forbes


    Η Forbes Global Media Holdings, θα εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέσω της συγχώνευσης της με την εταιρεία ειδικού σκοπού εξαγοράς (SPAC), Magnum Opus Acquisition Ltd.

    Η νέα εταιρεία θα έχει αξία ιδίων κεφαλαίων 630 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δήλωση. Η διοικητική ομάδα του εμβληματικού περιοδικού Forbes θα παραμείνει στη θέση της μετά τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει στα τέλη του τέταρτου τριμήνου 2021 ή στις αρχές του πρώτου τριμήνου 2022.

    Η συναλλαγή του Forbes αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 600 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και 400 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης κοινών μετοχών, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

    Το Forbes δήλωσε ότι θα κεφαλαιοποιήσει το ισχυρό brand του και την τεχνολογία του για να “μετατρέψει τους αναγνώστες σε μακροπρόθεσμους, αφοσιωμένους χρήστες της πλατφόρμας” μέσω συνδρομών, επαναλαμβανόμενων εγγραφών και στοχευμένων προσφορών προϊόντων.

    Ο B.C. Forbes ίδρυσε το περιοδικό το 1917 και αργότερα έδωσε τα ηνία στον γιο του Μάλκολμ. Ο γιος του Μάλκολμ, Στηβ έγινε στη συνέχεια πρόεδρος και CEO, καθώς και αρχισυντάκτης του περιοδικού, το 1990. Βρέθηκε δύο φορές στην κούρσα για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Η εταιρεία, η οποία επιμελείται τις γνωστές λίστες «30 Under 30» και «50 Over 50», είπε ότι το brand της αγγίζει περισσότερους από 150 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ότι βγάζει 45 τοπικές εκδόσεις με άδεια, σε 76 χώρες. Το Forbes ανταγωνίζεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg στην παρακολούθηση και την καταγραφή της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο, την παροχή οικονομικών ειδήσεων και τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

    Η Magnum Opus, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Jonathan Lin, πρώην στέλεχος της Point72, συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια μέσω δημόσιας προσφοράς τον Μάρτιο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ