• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Evergrande: Υποβάθμιση από την Fitch μία βαθμίδα πάνω από το default

    • Bloomberg


    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Evergrande από CC σε C, δηλαδή μόνο μία βαθμίδα πάνω από το default, προχώρησε o οίκος αξιολόγησης Fitch.

    Ο κινεζικός κολοσσός της αγοράς ακινήτων πιθανόν έχασε την πληρωμή τόκων σε ομόλογο δολαρίου που έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση, με αποτέλεσμα πλέον να μετρούν οι 30 ημέρες της περιόδου χάριτος. Εάν δεν γίνει η πληρωμή σε αυτό το διάστημα, η Evergrande θα βρεθεί σε default.

    Η Evergrande πρέπει σήμερα να προχωρήσει σε νέα πληρωμή, καθώς λήγει το κουπόνι ενός ακόμη ομολόγου σε δολάριο. Ο κατάλογος των υποχρεώσεων της εταιρείας γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος, αφού ορισμένοι κάτοχοι υποστήριξαν ότι είναι εγγυητής ενός ξεχωριστού ομολόγου 260 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει την Κυριακή.

    Στο μεταξύ, ο κινεζικός όμιλος πρόκειται να χάσει τον έλεγχο της πολυτιμότερης χρηματοοικονομικής της μονάδας, καθώς συμφώνησε να μειώσει περαιτέρω το μερίδιό της στην Shengjing Bank Co., συγκεντρώνοντας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών της τράπεζας σε κρατική εταιρεία επενδύσεων της Κίνας.

    Η μετοχή της Evergrande εκτινάχθηκε κατά 16,9% την Τετάρτη, σημειώνοντας σε τρεις ημέρες κέρδη περίπου 32%.

    Interest Payments

    Η κρίση ρευστότητας της εταιρείας φέρνει στο προσκήνιο την εικόνα του κλάδου ακινήτων της Κίνας, ιδιαίτερα των εταιρειών που έχουν αξιολόγηση junk.

    Σημειώνεται ότι η Fitch έχει προχωρήσει και στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για την κινεζική οικονομία, λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της αγοράς κατοικιών και των φόβων για κατάρρευση της Evergrande.

    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι η κινεζική οικονομία θα εμφανίσει ανάπτυξη 8,1% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 8,4%, λέγοντας ότι «ο βασικός λόγος που επηρεάζει τις προοπτικές της είναι η επιβράδυνση του κλάδου ακινήτων».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ