• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Έσπασε τα κοντέρ η JPMorgan Chase

    • Bloomberg
    jpmorgan


    Για την JPMorgan Chase & Co., οι έντονες διακυμάνσεις του περασμένου τριμήνου φαίνεται πως ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν. Κι αυτό γιατί τα έσοδα και τα κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του 2018 ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Παρασκευή, υποστηριζόμενα από τα αποτελέσματα-ρεκόρ που εξασφάλισε από τη διαπραγμάτευση μετοχών. Τα έσοδα σημείωσαν σημαντική άνοδο σε εννέα από τους 11 μεγαλύτερους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας της τράπεζας.

    Σαν τη Χρυσομαλλούσα που δοκίμαζε τον χυλό της, οι τραπεζίτες που πέρυσι διαμαρτύρονταν επειδή δεν υπήρχαν διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια, ξαφνικά άρχισαν να διαμαρτύρονται για το αντίθετο: τις «άγριες» διακυμάνσεις της αγοράς που απειλούσαν να πετάξουν στο περιθώριο πολλούς επενδυτές. Παρ’ όλα αυτά, η δραστηριότητα στην αγορά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση στα έσοδα.

    Οι χρηματιστές βγήκαν κερδισμένοι καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν και οι μετοχές, σε κάποια φάση, σημείωσαν τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή υποχώρηση των τελευταίων επτά ετών. Έτσι, οι συναλλαγές επί μετοχών απέφεραν στην JPMorgan Chase έσοδα 2,02 δισ. δολαρίων, τα οποία αντιπροσώπευαν μια αύξηση της τάξης του 26%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα από τις συναλλαγές στην αγορά ομολόγων παρουσίασαν, αντιστοίχως, αύξηση 8% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 9%, στα 13,5 δισ. δολάρια, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Μάλιστα, η JPMorgan ανέφερε ότι αναμένει ότι θα διαμορφωθούν στα 55 δισ. δολάρια για το έτος.

    Θετικά στα αποτελέσματα επέδρασε και η μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 18% από 23% πέρυσι, μετά τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση Τραμπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το «χρυσό» deal του βετεράνου της Goldman Sachs που αναλαμβάνει CEO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου



    ΣΧΟΛΙΑ