• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αισιόδοξη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Citigroup

    • Bloomberg
    Citigroup

    Citigroup


    Αισιόδοξη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες εμφανίζεται η Citigroup.

    Πιθανά κέρδη για τους μετόχους των τραπεζών «βλέπουν» οι αναλυτές της Citigroup, εκτιμώντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί τελικά να αποφύγουν το ευρέως αναμενόμενο κεφαλαιακό έλλειμμα που οι επενδυτές φοβούνταν ότι θα ανάγκαζε τις τράπεζες να προχωρήσουν στην έκδοση νέων μετοχών ή να περιορίσουν τις πληρωμές μερισμάτων.

    Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Citigroup υποστηρίζουν ότι είναι «ρεαλιστικό» να υποθέσει κανίς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υιοθετήσει το νέο διεθνές κανονιστικό πλαίσιο που είναι γνωστό ως «Βασιλεία III» απαιτώντας μόνο μια ελάχιστη αύξηση κεφαλαίων. Εκτίμηση που έρχεται να ενισχύσει μια θέση που κερδίζει συνεχώς έδαφος, σύμφωνα με την οποία, αφού υποαπέδιδαν για χρόνια της ευρύτερης αγοράς, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές είναι έτοιμες να ανταμείψουν τους επενδυτές.

    Σύμφωνα με τη Citigroup, η ΕΕ είναι πιθανό να επιτρέψει να υπάρξουν εξαιρέσεις στους κανόνες για τα κεφαλαιακά μαξιλάρια σε κάποιες τράπεζες. Είναι επίσης πιθανό να δείξει ευελιξία στο θέμα των χορηγήσεων προς εταιρείες που δεν έχουν πιστοληπτική διαβάθμιση, καθώς και σε άλλα θέματα, όπως η ποσοτικοποίηση των κινδύνων για κάθε τράπεζα.

    Οι αναλυτές ανέφεραν ότι στήριξαν τις εκτιμήσεις τους στις πληροφορίες που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα από τις επισκέψεις που έκαναν σε φορείς τραπεζών, ρυθμιστικές και εποπτικές Αρχές και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο.

    Επισήμαναν δε ότι οι τράπεζες μπορούν επίσης να προχωρούν σε ενέργειες όπως η πιστοληπτική αξιολόγηση εταιρειών χωρίς διαβάθμιση, η ακύρωση δανείων που δεν έχουν εκταμιευτεί, η πώληση assets και η αύξηση των χρεώσεων για τις υπηρεσίες που παρέχουν.



    ΣΧΟΛΙΑ